Българската Коледа осигурява важен хормон за Виктор

21.12.2020 11:10 | Видян 739 пъти

Българската Коледа осигурява важен хормон за Виктор

„Българската Коледа“ подпомага седемгодишният Виктор Вълчев от Пловдив, който е първият регистриран в България пациент със Синдром на Lowe. Диагнозата му е поставена, когато момчето е на три години и половина.

„Искам да отправя изключителни благодарности към професор Йотова, доктор Карамфилова и целия екип на болница „Света Марина“ във Варна, защото ни отне доста време докато му се постави диагнозата, може би около три-четири години. Когато започна лечението на Виктор във Варна, отне доста време докато състоянието му се стабилизира, тъй като тук в Пловдив лекарите по-скоро лекуваха последствията, а не търсиха точно причината за заболяването му“, разказа майката на Виктор - Евгения Вълчева

Синдромът на Lowe може да доведе до бъбречна недостатъчност.

„Засега той е добре, но цялостно има забавяне в развитието на детето – в растежа, двигателните и речевите функции. Общо взето много симптоми има. Това заболяване протича много различно при всички деца и трудно се установява по принцип. Виктор има нужда от доста лекарства, но също и от рехабилитатори и логопеди. Специални детски педагози се занимават с него, а целта е да се подпомогне неговото развитие, което е забавено“, обясни майката.

Състоянието на Виктор значително се подобрява от медикаменти. Чрез „Българската Коледа“ се осигурява така важният за него хормон на растежа, скъпоструващ медикамент, който семейството не може да си позволи.

„Лечението му е комплексно. Трябваше да включим и генотропин, хормон на растежа. Ние обаче не отговаряме на изискванията по Здравна каса в България за отпускане на този хормон. Единствената възможност ни беше да се обърнем към дарителска организация, тъй като генотропина е скъпоструващо лекарство. Подадохме документи пред „Българската Коледа“ и те ни одобриха. Дозите, които са ни необходими, се осигуряват от „Българската Коледа“. Сега ще кандидатстваме за трети път. Ние имаме много голяма необходимост от генотропин, защото той значително подобрява начина на живот на детето – двигателната активност, сън, растеж. Има много голяма разлика от преди. Искаме да благодарим на целия екип на „Българската Коледа“, защото без тях живота на моето момче, а и на много други деца, наистина нямаше да е същият“, разказа  Евгения Вълчева.

Майката на Виктор смята, че е изключително важно хората да подкрепят кампанията „Българската Коледа“.

„Ние разчитаме на „Българската Коледа“ за да можем да осигурим правилно лечение и развитие на нашите деца“, каза Евгения Вълчева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !