Куклениците от НАТФИЗ канят малки и големи на две премиери

13.11.2020 16:59 | Видян 1447 пъти

Куклениците от НАТФИЗ канят малки и големи на две премиери

Куклен театър НАТФИЗ излиза с първите за сезона премиери. Дали появата на нов куклен спектакъл е подходяща в настоящите условия и дали е необходима някому? Абсолвентите на проф. Боньо Лунгов са категорични. Да!

Защото „Момче и вятър“ е представление за устрема, упоритостта, безстрашието и успеха и защото е за децата. Най-ценната част от обществото винаги се е нуждаела от честна грижа, обич и радост, а сега вероятно повече от обикновено. Студентите на НАТФИЗ са подготвени да пренесат малчуганите в света на фантазното, далеч от страха и напрежението.

Различни системи кукли – ръстови и естрадни, маски и разнородни предмети, създават разпознаваеми образи на Доброто и Злото. Някои от персонажите се задвижват от няколко актьори едновременно, оставяйки негласното послание, че добрият изход е постижим само чрез добрата воля и усилия на всички.

Класическата народна приказка за момчето, подгонило вятъра, е майсторски претворена от режисьора Тодор Вълов в завладяващ куклен спектакъл, подходящ не само за децата, но и за техните родители. Драматизацията на „Момче и вятър“ е на Илия Деведжиев, сценографията и куклите са на Стефка Кювлиева, а музиката е на Елена Методиева. Класът на проф. Боньо Лунгов е разпределен в два състава, които се срещнаха с първите си зрители снощи, ще играят тази вечер и на 27-ми ноември.

Поради изчерпване на разрешения капацитет на салона, Куклен театър НАТФИЗ планира извънредно съботно представление на 14 ноември, за което все още могат да бъдат намерени места.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !