И наградите БАФТА с нови правила

05.10.2020 11:34 | Видян 760 пъти

И наградите БАФТА с нови правила

Изисквания за разнообразие пред и зад камерата налагат и наградите БАФТА. След като в началото на месеца с нови правила излезе Американската филмова академия, връчваща оскарите, сега с подобни регулации излиза и британската киноинституция.

Британската академия ще промени процеса си на номиниране, като ще увеличи и членовете си до 7700, за да може в редиците й да попаднат и повече членове на малцинствени групи.

Академията заяви, че разширява изискванията за допустимост "до второ нареждане", позволявайки на филми, които не могат да излязат по кината във Великобритания, заради пандемията на коронавируса, да се класират за отличията. Условието заглавията е да бъдат пуснати на "одобрена търговска платформа за видео по поискване" за публиката в Обединеното кралство за период от минимум 30 дни.

Правилото ще позволи на продукции, излъчвани онлайн или в кината на Обединеното кралство между 1 януари 2020 г. - 9 април 2021 г., да бъдат представени за разглеждане на наградата. За документални филми и такива, които не са в категорията на английски език, периодът е от 1 януари 2020 г. до 30 април 2021 г. Освен това всички филми, излезли в британските кина дори на 12 март, когато те бяха затворени, ще отговарят на условията на конкурса.

Промените засягат и гласуването, което ще се осъществява в три кръга - между 12 и 26 януари 2021 г., преди обявяването на първия дълъг списък с претенденти на 4 февруари; от 19 февруари до 1 март, когато ще бъдат избрани номинираните, обявени на 9 март и финалния кръг от 25 март до 7 април, който ще посочи победителите.

Други новости включват увеличаване на дългия списък за най-добри режисьори до топ 20, като се предполага, че в него поравно място ще намират и мъже, и жени.

Филмовата и телевизионна академия предприе гореизброените изменения вследствие на нападките, с които беше обвинена в расизъм за последното раздаване на наградите си.

Снимка: AP

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !