Пиронкова: Чувствах се твърде комфортно и се завърнах, за да изляза от тази зона

03.09.2020 17:29 | Видян 2313 пъти

 Пиронкова: Чувствах се твърде комфортно и се завърнах, за да изляза от тази зона

Източник: tenniskafe.com

Цветана Пиронкова се завърна в тура след три години пауза, и то по най-добрия начин – с победа в първия кръг на US Open. Българката надделя с 6-2 6-3 над Людмила Самсонова и веднага попадна под прожекторите. От WTA нямаше как да не се възхитят на представянето ѝ и отново да посветят материал за бившата полуфиналистка от Уимбълдън.

„Да, може би е малко изненадващо. Може би очаквах да бъда по-нервна, но през цялото време бях спокойна. За мен това е голям успех. Първи мач след три години – е, беше много солиден. Доволна съм от начина, по който играх“, каза 32-годишната Пиронкова, цитирана от WTA.

Кариерата на българката продължава вече над 15 години. Тя стигна до №31 в ранглистата, игра полуфинал на „свещената трева“ в Лондон през 2014, когато елиминира Винъс Уилямс, а през 2014 спечели единствената си до момента титла – в Сидни. Тогава тя беше №107, но влезе в основната схема през пресявките и стигна до отличието без да губи сет, побеждавайки Петра Квитова и Анджелик Кербер.

Когато се оттегли от тура преди три години, нямаше гаранция, че отново ще се върне. Последният ѝ мач бе на Уимбълдън през 2017. Тогава тя надделя над Сара Ерани с 6-1 6-4 в първата фаза, а после отпадна след загуба от една вече отказала се тенисистка – Каролин Вожняки. През март следващата година роди сина си Александър и се отдаде на грижите на него, както и на бизнес начинания.

„Промяната в правилата на WTA всъщност е една от причините, поради които реших да се завърна, защото предоставя страхотна възможност“, призна Пиронкова. „Мога да играя 12 турнира с ранкинга, който имах последно, когато спрях да се състезавам. Две от тези надпревари могат да бъдат турнири от Големия шлем, което е огромен шанс. Заради коронавируса, това се оказа в моя полза. Влязох направо в основната схема и имах тази страхотна възможност още в първия ми мач след завръщането. Разполагаме и с повече време, защото преди трябваше да направим завръщането си до 2 години, а сега са три“.

„Ако трябва да съм честна, не бях сигурна дали някога ще се върна, но в даден момент просто турът започна да ми липсва, липсваха ми състезанията. Не исках да пропускам шанса си да използвам специалния ми ранкинг, тъй като осъзнах, че това е голям шанс за мен“, призна Пиронкова.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !