Варненската опера с 4 последни спектакъла на открито

28.08.2020 09:38 | Видян 622 пъти

Варненската опера с 4 последни спектакъла на открито

След огромния успех на „Опера в летния театър“, Държавната опера във Варна добавя още няколко последни спектакъла под звездите в началото на септември.

„Дон Карлос“, „Парижката Света Богородица“, „Бал с маски“ и „Хубавата Елена“ са заглавията в ранния септемврийски афиш, които ще оживеят отново на открита сцена. На 3 септември ще се играе „Дон Карлос“ - великата история на Шилер за любовта и свободата, разказана в родената сред огън и пожари опера на Верди.Диригент е маестро Кръстин Настев, режисьор Кузман Попов.

На 4 септември най-посетеният мюзикъл от летния сезон, премиерата на „Парижката Света Богородица“ ще има своето очаквано второ представление. Мюзикълът по музика на Рикардо Кочанте и романа на Виктор Юго, който взриви и Варна след световните сцени е в съвременния формат на театрализиран концерт с костюми.

Варненската публика се влюби в емоцията на този спектакъл с внушителни визуални ефекти и много танци. Вдъхновената интерпретация е на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов със солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

Премиерната постановка на „Бал с маски“ ще изкуши ценителите на операта на 10 септември с шедьовъра на Верди за страстта, отмъщението и съдбата. В трудни времена като днешните, посланията за достойнство и високи ценности добиват още по-голяма сила. Те се откриват и в постановката с диригент Кръстан Настев и режисьор Игнаси Кристия.

На 12 септември пищната постановка на най-играната оперета на Офенбах „Хубавата Елена“ ще разкаже с музика и танц легендите за Троянската война, но оцветени с искрящ хумор и с горещи теми от нашето съвремие. Режисьор е корифеят на българския оперетен театър Светозар Донев, диригент Стефан Бояджиев.

Всички спектакли са с начало от 20 часа. Специално предложение за ценителите на оперното изкуство е промо цената на билетите от 20 лв., закупени до края на август, като за тази цена почитателите на операта получават два билета, вместо един. Отстъпката не се комбинира с други промоции и отстъпки, уточняват от касата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Геният и Диви коне очакват зрителите...

Филмовите заглавия ще се излъчат на малкия екран от...

Няма коментари към тази новина !