Куп театрални звезди на Арт Поток 2020

12.06.2020 12:15 | Видян 1276 пъти

Куп театрални звезди на Арт Поток 2020

Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царево и Hacienda Beach-Лозенец сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков, театралния продуцент Кирил Кирилов, журналиста и тв продуцент Георги Тошев и актьорите Кирил Ефремов и Ненчо Илчев, те представиха новите събития и културни проекти, които ще се случват това лято. Няколко ще са премиерите по време на „Арт Поток“2020.

Едната от тях е на комедията „Който оцелее, нека разкаже“, постановка на Богдан Петканин с участието на Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев и Ненчо Илчев. По време на арт феста своето представяне ще има и документалния филм за Георги Парцалев – „Рицарят на смеха“ дело на Георги Тошев. Авторът ще представи пред морската публика и биографичната книга за големия актьор „Георги Парцалев-Хамлет ог град Левски“(Книгомания). След Лозенец книгата и филмът тръгват на национално турне.

Друго представление, което ще се играе по време на фестивала е „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран, постановка на Мариус Куркински с участието на Ненчо Илчев, Кирил Ефремов и Мария Сапунджиева. Фестивалът „Арт Поток“ (17-27 юли) се организира за пета поредна година от Hacienda Beach и Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж.Георги Лапчев. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище от 21:00ч., а някои от тях се предвижда да бъдат представени в новия Амфитеатър на Лозенец, който ще бъде открит тази година и побира около 300 зрители. „Арт Поток“ ще бъде открит на 17 юли с международната изложба „Без рамки“, която ще бъде експонирана в Историческия музей на гр.Царево.

Експозицията ще включва изложба на графики на художници от България, Румъния, Турция, Унгария, Сърбия и Северна Македония. Традиционно по време на феста ще има и премиери на нови книги. Журналистът Георги Тошев ще представи томчето на Татяна Лолова  „Дневници и делници“ (Книгомания). Голямата българска актриса се превърна в един от почетните патрони на фестивала и отново ще бъде гост на Южното Черноморие. Стефан Вълдобрев  ще има премиера на автобиографичната си книга „Книга за песните“ (Книгомания) и се очаква да направи своеобразен джемсешън край малкия плаж в Лозенец.

Освен, че ще участва в две от представленията, актьорът Ненчо Илчев ще прави фокуси и ще представи край морето книгата си „Забранената книга за фокуси. Тайните на 51 фокуса“ (Книгомания). На „Арт Поток“ ще акостира и Иво Сиромахов, който ще раздава автографи с най-новата си книга „У майкини“ (Сиела). За трета поредна година ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето. По този начин „Арт Поток“ се превръща в своеобразен семеен фестивал, в чиято програма присъстват различни формати за цялото семейство.

И това лято акцент в Hacienda Beach ще са визуалните изкуства. Кинетични пластики, дело на  Васил Бърдаров от Bird Art Studio ще бъдат ситуирани в нощното заведение. „Перките“ ще бъдат в едно постоянно движение и заедно с впечатляващата декорация от цветя ще допринесат за едни по-различни преживявания от страна на посетителите в Лозенец. Творецът е автор и на арт инсталацията „Слон с перки“, която бе открита преди четири години в Hacienda. Новият сезон на Hacienda Beach в Лозенец ще бъде открит на 26 и 27 юни с първия за България формат Charizma emotion DJ cluster. Общо 7 диджея ще забавляват посетителите на нощния клуб от 23:00ч. до изгрев слънце.

Понеделник традиционно ще е запазен за караокето на Игор и Иван, а в четвъртък ще върви формата we trap на EXE CLUB. Най-популярните родни изпълнители ще зарадват своите фенове от сцената на Hacienda, сред тях са 100 Кила, Боро Първи, V:RGO, Murda Boyz и много други. Традиционно на Hacienda ще бъде посрещнат и Джулай морнинг с партито Rock Remix & More. В две от вечерите си Hacienda ще се превърне в театър. На клубната сцена ще дебютира актрисата Силвия Лулчева в моноспектакъла „Мъжът ми е виновен“ от Лиза Шопова, постановка на Сатиричния театър. Проектът „Поетите“ на Interview.to и Диана Алексиева, който среща едни от най-красивите български стихове с едни от най-добрите ни актьори в нетипична за рецитиране среда, ще гостува в Hacienda със свое специално издание.

Тази година слоуганът на Hacienda е Charizma Matter (#charizmamatter). “Ние винаги сме харесвали хората с харизма. Тези, които имат силата да бъдат себе си, да покажат това, което харесват и обичат, без да ги интересува мнението на другите. Имат стил на обличане, стил в музиката, която слушат, харесват изкуството и изгревите, искат да бъдат себе си, обичат да се веселят, танцуват и общуват истински. Хората с харизма са тези, които създават и тях може да ги познаете по това, което са направили, а не по това, което са казали. Творците, певците, художниците...хората с харизма наистина се отличават от другите. Hacienda е създадена именно за тях.

Тя е точно това, което кара един човек да се отпусне и да бъде себе си, да общува с музиката, с морето, с любимите си хора, да танцува, да бъде свободен и усмихнат“, сподели пред медиите Димитър Тодоранов. Художникът Стефан Божков, съобщи, че това лято скулптурния парк ще се увеличи с пластика на Корона, като идеята датира много от преди  да тръгне епидемията от COVID-19 и няма нищо общо с вируса.  По-скоро една символична корона, която да създава съвсем различни асоциации сред посетителите в Лозенец.

Арт директорът на Hacienda е автор и на инсталациите Очилата, Гребенът и Слонът, които отдавна са се превърнали в символ на черноморското селище.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !