Google следи развитието на грипа в реално време

30.04.2009 12:00 | Видян 3150 пъти | Гласували 2

Google следи развитието на грипа в реално време

Едно от разклоненията на американския интернет гигант Google, Google.org, качи на интернет сайта си графика, очертаваща развитието на свинския грип в Мексико, съобщава АФП.

Google.org предлага от края на 2008 г. "Google Flu Trends", който позволява да се следи в интернет как се развиват грипните епидемии в САЩ на базата на данни на потребители на мрежата.

Ние пуснахме "Google Flu Trends" след като установихме връзка между хора, които правят проучвания за грипа и хора, които в същия момент имат симптоми на грип, посочват на сайта си инженерите на Google Джеръми Гинсбърг и Мат Моъби. "Google Flu Trends" може да определи наличието на грипни епидемии по-рано от останалите системи за установяване на наличие на епидемия, тъй като събира данни за разпространението на грипа на практика в реално време, обясняват Гинсбърг и Моъби.

Google се опитва да използва потока от заявки за търсене по теми, свързани с грипа, за да направи достоверни оценки в реално време за реалните случаи на заразени с вируса в мексиканските щати, обясняват двамата инженери, цитирани от БГНЕС. Те обаче предупреждават, че това все още са само експерименти. "Системата откри засилване на броя на търсенията по теми, свързани с грипа, направени от град Мексико и няколко други щата през последните дни с начален момент 19-25 април", отбелязват те.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !