Разследват Харисън Форд за инцидент на летище

30.04.2020 13:59 | Видян 783 пъти

Разследват Харисън Форд за инцидент на летище

Холивудският ас Харисън Форд е разследван заради инцидент на летище в Южна Калифорния, който се е състоял миналата седмица. Със случая се е заело Американското управление по авиация.

Поводът за това е фактът, че двуместният самолет на звездата от „Индиана Джоунс“ е пресякъл писта за кацане във време, в което пилот на друг апарат е правел тренировъчна маневра. Инцидентът се е случил в петък, като жертви и щети от него няма.

Според информация на Associated Press, до него се е стигнало, след като Форд е разбрал лошо инструкциите от контролната кула. Въпреки че е получил нареждане да спре, той е продължил, като така е пресякъл въпросната писта, а двата самолета са се разминали на разстояние от едва 1,3 км.

Това е поредният инцидент на Харисън Форд като пилот. През 2017 г. той приземи самолета си не на писта за кацане, а за маневриране в Калифорния, като премина над Боинг 737 със 110 пътници и шест души екипаж. Две години по-рано кацна аварийно на голф игрище с колекционерски самолет от Втората световна война заради повреда в двигателя, като тогава и самият актьор получи няколко травми от инцидента.

Източник: Монитор
Снимка: БГНЕС


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разкриха коя е местността на...

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи създава...

Новият VW California за първи път с...

Три години след дебюта на новия Multivan, VW представи...

Няма коментари към тази новина !