Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди отново в България

27.04.2009 13:15 | Видян 2667 пъти

Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди отново в България

Виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди се завръща на българска земя на 15 юни , когато в рамките на ежегодния Салон на изкуствата ще изнесе гала концерт в зала 1 на НДК. Британският изпълнител идва в София по покана на АРТ БГ.

Найджъл Кенеди ще свири пред българска публика заедно с четирима блестящи музиканти, с които сформира „Квинтета на Найджъл Кенеди" (Nigel Kennedy Quintet). Петимата ще представят новия си албум „A Very Nice Album" - едно незабравимо музикално пътешествие, вдъхновено от джаз, рок и фолклор.

„А Very Nice Album"  показва възможностите на всеки един от участниците в квинтета:   изобретателната техника на барабаниста Krzysztof Dziedzic и басиста Adam Kowaleski, интерпретациите на пианиста Piotr Wylezoł, запомнящиият се саксофон на Tomasz Grzegorsk и разбира се на първо място уникалната електрическа цигулка на главния виновник за създаването на този зашеметяващ музикален продукт - Найджъл Кенеди.

Благодарение на своята брилянтна техника, уникален талант и обаятелна личност, той се чувства еднакво комфортно, изпълнявайки както класическа музика, така и съвременен джаз.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на НДК на цени от 30 до 80 лв, предвидени са и ВИП места на специални цени.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !