Принц Хари – сред феновете на Грета Тунберг

19.11.2019 09:03 | Видян 1191 пъти

Принц Хари – сред феновете на Грета Тунберг

Името на Грета Тунберг набира все по-голяма популярност не само сред обществото, но и сред звездите. Младата шведка, която се бори срещу климатичните промени, разширява фен клуба си с всеки изминал ден, а в него вече членуват Леонардо ди Каприо, Джейн Фонда и Ким Кардашян.

Сега към тях се присъединява и принц Хари, който обяви Грета за вдъхновение на младите по света. Херцогът на Съсекс присъства на наградите OnSide в Лондон тази неделя. Той беше поканен да изнесе реч пред повече от 2500 младежи, които също бяха в залата.

OnSide е организация, която се опитва да осигури по-добро бъдеще на деца на възраст между 8 и 19 години и на младежи до 25 години, които се намират в неравностойно положение. „Бил съм на много събития, но енергията тази вечер е нещо специално и, разбира се, се чувствам привилегирован да съм част от тази общност“, каза в речта си принц Хари.

След това той не пропусна да отбележи и името на Грета, както и нейните постоянни действия срещу промяната в климата. „Когато Грета започна своята инициатива, тя беше само на 15 години – един глас с един плакат пред шведския парламент. Много хора... всъщност, трябва да кажа, много възрастни... не ѝ обърнаха внимание. Сега, милиони младежи се присъединяват към нейната борба“.

Съпругът на Меган Маркъл добави, че Тунберг е постигнала много от началото досега и че тя се стреми към промяна не само за нея, но и за всички останали. „Целият свят в момента я следи внимателно“, добавя той.

Това е последното официално събитие за принц Хари преди той и семейството му да се отдадат на заслужена почивка. Той, заедно с Меган Маркъл и сина им Арчи, ще отлетят за САЩ, където ще прекарат коледните празници.

Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !