Дисквалифицираха нигерийското предложение за Оскар

10.11.2019 09:24 | Видян 847 пъти

 Дисквалифицираха нигерийското предложение за Оскар

Lionheart – нигерийското предложение за „Оскар“ бе дисквалифицирано от надпреварата в международната (доскоро чуждоезична) категория на наградите. Заглавието е режисирано от актрисата Дженавийв Наджи, за която това е дебют начело на кинозаглавие.

Официалната причина за отстраняването на филма й (в който тя изпълнява и главната роля) от състезанието за златната статуетка пък е фактът, че във филма се говори на английски език.

Според правилата на Американската академия, която връчва ежегодно оскарите, в продукциите, които са претенденти за международната награда трябва да се говори предимно на език, различен от английския.

След дисквалифицирането на Lionheart мнозина скочиха срещу решението на членовете на института, като изтъкнаха като довод факта, че в Нигерия действително се говори основно на английски език. Нещо повече, в заглавието на Наджи се среща и реч, която е на нигерийския език игбо.

Междувременно Lionheart бележи друг успех. Филмът се разписа като първата нигерийска продукция, която се излъчва по стрийминг гиганта Netflix.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !