Полицаи задържаха Ирини Жамбонас и Стефан Денолюбов

06.11.2019 10:38 | Видян 1266 пъти

Полицаи задържаха Ирини Жамбонас и Стефан Денолюбов

Да бъдат откарани до районно управление в София, за да дадат показания защо се подвизават, преоблечени в полицейски униформи и без документи из нощните улици на столицата – на тази куриозна случка попадат актьорите Ирини Жамбонас и Стефан Денолюбов. Именно като органи на реда ще ги видим в новия български филм „В кръг“, а въпросната вечер двамата репетират за снимките заедно с режисьора Стефан Командарев.

Задържането им пък се оказва само формалност по изпълнение на процедурите, тъй като по същото време в региона униформените разследвали сериозно престъпление.

„Веднага звъннах на продуцентите за допълнителна документация, свързана с филма. Полицаите ни разпознаха, но все пак трябваше да се съобразим с процедурата. Накрая се получи много забавна ситуация, в която двама униформени – Ирини и Стефан, пишат обяснения, а над тях стоят още трима униформени – истински полицаи“, обясни пред медии Командарев, на което Денолюбов отвърна с усмивка: „Ние преписвахме от другарче, тоест един от друг.“

Да заснеме целия си филм с непрофесионална техника на режим репетиции е традиционен подход за Стефан Командарев, чийто филм „В кръг“ ще се завърти по родните кина от този петък. Това е второто му заглавие от планираната трилогия, която започна с лентата „Посоки“, вдъхновена от нощните преживяванията на таксиметровите шофьори из София. Този път ще проследим три двойки патрулиращи полицаи

– Денолюбов и Жамбонас, Асен Блатечки и Иван Бърнев и Васил Василев-Зуека и Стоян Дойчев. Специално участие във „В кръг“ има и любимеца на няколко поколения любители на родното кино Павел Поппандов. „Това е може би най-трудната роля, която съм играл. Виждал съм хора, изпаднали в ситуация, подобна на моята във филма, но съвсем друго бе усещането да се преживее един вид от първа ръка“, коментира пред „Монитор“ актьорът.

Действието на „В кръг“ се развива в нощта между 9 и 10 ноември 2019 г., или иначе казано навръх 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Това е и причината още преди година Командарев да знае, че иска да представи филма си на тази дата. Още днес пък шанс да изгледат заглавието, посветено на техния труд, ще имат около 350 полицаи, чиито реални истории изграждат основата на сюжета.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Секс скандал с бивш селекционер на...

Бившият треньор на бразилски футболен тим за жени...

Няма коментари към тази новина !