Григор извежда България до участие на АТР Cup

25.10.2019 10:56 | Видян 1291 пъти

 Григор извежда България до участие на АТР Cup

Григор Димитров ще изведе България до участие в дебютното издание на ATP cup през януари следващата година. Хасковлията заема 20-а позиция в класацията за надпреварата, която ще се състои в Австралия непосредствено преди Откритото първенство в Мелбърн.
 
Последните четирима участници ще бъдат обявени след обновяването на ранглистата на АТР на 13 ноември, предава Gong.bg.
 
В момента Григор има 1432 точки, а след края на турнира във Виена (2 296 490 евро) хасковлията ще събере 1477. Той отпадна във втория кръг в австрийската столица, след като отстъпи в два тайбрека на Матео Беретини (№11). Въпреки това 28-годишният българин се очаква да прогресира с две позиции и от понеделник да е под №27.
 
Въпросният актив ще позволи на Григор да се откъсне в битката за останалите 4 места за участие на ATP cup. Преди обновяването на класацията той има аванс от 406 пункта спрямо първата ракета на 25-ата държава в ранглистата - Казахстан и Александър Бублик. Той обаче отпадна в първия кръг във Виена и ще прибави само 4 точки, което ще увеличи разликата между тях и в понеделник тя ще бъде 443.
 
Регламентът на ATP cup е такъв, че класирането се прави на база водещите ракети на отделните държави. Общо в турнира ще участват 24 страни, като първите 19 от тях вече са потвърдени. Остават 4 свободни места, като България е на 20-а позиция и не се вижда как Димитров ще "изпадне от борда".
 
Право на участие на въпросния турнир ще получат минимум трима и максимум петима тенисисти от всяка страна. На този етап обаче не е ясно дали той ще дава квота за олимпиадата в Токио догодина. Това остана единственият шанс на Григор да се изяви на Игрите следващото лято.

Снимка: Nova TV

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !