Рекорден брой зрители на CineLibri 2019

23.10.2019 15:30 | Видян 948 пъти

Рекорден брой зрители на CineLibri 2019

Рекорден брой зрители изгледаха 55-те пълнометражни филма от програмата на Международния кино-литературен фестивал CineLibri 2019, които бяха показани в София и още седем града в страната, съобщиха организаторите на събитието от издателство „Колибри“.

С множество предварително разпродадени прожекции, осигурили пълни зали, с публика от различни поколения, CineLibri се превръща в едно от най-обичаните ежегодни арт събития и вече е респектиращ фактор в българския културен пейзаж. Звездните гости също допринесоха за този грандиозен успех и за международното отразяване на фестивалните събития.

Софийската публика все още може да се възползва от допълнителните прожекции в културен център Г8, Евро Синема и Casa Libri, а другата добра новина е, че част от филмите влизат в разпространение в столицата и страната в рамките на настоящата и следващите седмици. Става дума за блестящия исторически филм „Офицер и шпионин” на Роман Полански, стилизираната криминална драма „5 е съвършеното число” с Тони Сервило в главната роля и документалния филм „Мъжът, който си играеше с огъня”, посветен на Стиг Ларшон, автор на прочутата поредица „Милениум”. Кинематографичният шедьовър „Изпепеляване” на режисьора Лий Чанг-донг, който спечели Голямата награда за най-добра литературна адаптация, тръгна по екраните още вчера, 21 октомври.

Романтичната драма „Тази, която не съм“ на режисьора Сафи Небу с участието на Жулиет Бинош, Никол Гарсия, Франсоа Сивил излиза премиерно от този петък, 25 октомври, в избрани кина. За София те са „Одеон“, „Люмиер“, Дом на киното и „Влайкова“; за Пловдив - Лъки Дом на киното, за Варна - Фестивален и конгресен център, за Велико Търново - Кинополис "Искра", Благоевград - Синемакс.

Останете в очакване на CineLibri 2020, който стартира догодина на 15 октомври и ще продължи до 31 октомври.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !