Херцозите на Кеймбридж трогнаха всички

18.10.2019 11:55 | Видян 1725 пъти

Херцозите на Кеймбридж трогнаха всички

От момента, в който пристигна в Пакистан, Кейт Мидълтън не спира да отдава почит на местната култура и традиции, оставила настрана шикозните тоалети, в които сме свикнали да я виждаме, в полза на далеч по-скромните традиционни дрехи на държавата.

През дните на визитата си, тя най-често избира арабското облекло - шалвар-камиз, състоящо се от рокля с ръкави и панталон.

Точно това носеше и вчера, когато посети с принц Уилям една от най-големите джамии в страната - "Бадшахи", разположена в Лахор, който e столица на провинцията Пенджаб, предава Dir.bg.

Към тюркоазеното облекло със златисти елементи в предната част, тя бе прибавила и копринен шал - хиджаб, който беше в тон с дрехата и покриваше косата ѝ. Дрехата ѝ е дело на дизайнера Махин Хан, споделил вълнението си покрай изработката му в официалната си Twitter страница.

"За мен е истинска чест, че ме помолиха да създам този тоалет за херцогинята. Харесва ми грацията, с която Нейно кралско височество носи своя хиджаб", пише Хан.

Мидълтън пристъпи в джамията с боси ходила, докато Уилям, който се бе спрял на бежов костюм със светлосиня риза и тъмна вратовръзка, се разхождаше с черни чорапи.

По-рано херцозите на Кеймбридж трогнаха всички с визитата си на мемориалната онкологична болница "Шаукат Ханум", която принцеса Даяна също посети една година преди смъртта си. Кейт не носи често тиара, но когато го прави, то е за специален повод...

Като срещата ѝ с децата в лечебно заведение, където сложи такава, макар и играчка, за импровизирано "чаено парти" със 7-годишната Уафия Рехмани, която има тумор в бъбреците. Малкото момиче, сподели с аристократите, че мечтае един ден да стане лекар и дори им показа своя комплект от медицински инструменти играчки.

Контактът с малчуганите беше изключително емоционален и разчуства всички присъстващи, както и самите представители на Бъкингамския дворец. Турнето на Кейт  и Уилям е към своя край, те пристигнаха в Пакистан понеделник вечер.

 

Снимки: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !