Критично е състоянието на Стефан Данаилов

17.10.2019 10:53 | Видян 1581 пъти

Критично е състоянието на Стефан Данаилов

Близките на актьора Стефан Данаилов очакват информация за състоянието му след 10:00 часа днес. Тогава лекарите от ВМА ще се срещнат с тях и ще ги информират. Ако близките решат, ще направят и изявление пред медиите след това, предава 24 часа.

Всякаква друга информация, която се появява преди това, е спекулация, тъй като лекарите от ВМА стриктно контактуват само с близките. От вчера любимият актьор е на апаратна вентилация и в критично състояние в реанимацията на Военна болница.

Стефан Данаилов вероятно има хипостатична пневмония, която е довела до полиорганна недостатъчност и затова се е наложило да бъде на асистирана вентилация, предполагат лекари, които чуха за влошеното му състояние. Преди седмица той счупи бедрената си кост след падане в Бургас. Тогава му бе направена успешна операция, но докато е бил на санаториум в Хисар, се е почуствал зле и се наложило приемането му във ВМА.

От ВМА официално категорично отказват каквато и да е било информация за състоянието му, тъй като това е лична информация. Самите лекари от ВМА даже не си вдигат телефоните на журналисти, подозирайки за какво ще ги питат.

Застойната пневмония е често срещано усложнение след счупване на бедрената шийка. То се получава заради липсата на движение след травмата и съответно проблемите с кръвообръщението в малкия кръг. При неговата възраст и общо състояние такова усложнение е напълно реалистична хипотеза. Пневмонията води до дихателна и полиорганна недостатъчност.

Реанимационните възможности на Военна болница са много сериозни, но в момента състоянието му продължавало да е критично, съобщиха негови другари.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !