Принц Хари прегърна ХИВ-позитивна жена в Ботсвана

27.09.2019 12:58 | Видян 1059 пъти

Принц Хари прегърна ХИВ-позитивна жена в Ботсвана

Принц Хари прегърна ХИВ-позитивна жена, докато разказваше за времето си в Ботсвана след смъртта на принцеса Даяна. Момичето е 20-годишната Тлотло Моилуа, чиито родители са починали, след като се заразяват със СПИН, още когато тя е на 4 годинки. Тогава Тлотло още не знае, че е ХИВ-позитивна, предаде Дейли мейл.

Херцогът на Съсекс върви по стъпките на майка си, която се бореше срещу заклеймяването на болните от СПИН.
Той посети река Чобе на Ботсвана в северната част на страната на четвъртия ден от кралското пътуване. Хари се срещна с ученици и помогна на природозащитниците да засадят дървета в най-новия природен резерват в Ботсвана. Херцогът говори и за това как Боствана е място, където може да избяга.

"15 години идвам тук, това е усещане за бягство. Някои от най-близките ми приятели през годините са тук", каза Хари за Ботсвана.

"Дойдох през 1997 или 1998 г. веднага след смъртта на майка ми. Беше приятно място да се махна от всичко. Чувствам се дълбоко свързан с това място и с Африка", заяви той.

Той даде страстна реч в подкрепа на активиста Грета Тунберг и призова хората да се присъединят към борбата срещу изменението на климата.

Съпругата и синът му остават в Южна Африка, след като Арчи е отведен да се срещне с архиепископ Десмонд Туту.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !