Полфрийман се е поправил, така обобщава мотивите си за освобождаване съдът

20.09.2019 16:07 | Видян 1246 пъти

Полфрийман се е поправил, така обобщава мотивите си за освобождаване съдът

На сайта на Софийския апелативен съд беше качено определението, с което убиецът Джок Полфрийман беше освободен предсрочно от затвора.

 

Решението на тричленен състав на съда с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева дойде изненадващо след жалба срещу отказа на градския съд да изпълни молбата на австралиеца.

Софийският апелативен съд (САС) пусна убиеца Джок Полфрийман, който уби в центъра на София студента Андрей Монов.

Джок Полфийман беше осъден за убийството на студента Андрей Монов и изтърпяваше 20 годишна присъда за убийството през зимата на 2007г.

 

Мотивите на апелативните съдии: Поправил се е!

 

Според мотивите на Апелативния съд, Полфрийман е изтърпял повече от половината си присъда, през последните 2 години поведението му е било без укор. Изплатил е половината от обезщетението на семейството.

"Конкретните доказателства по делото установяват данни за поправянето на осъдения, които определят по-нататъшния му престой в затвора като неоправдан от гледна точка на легитимната потребност от постигане на целите на наказанието, доколкото по отношение на него те вече следва да се приемат за успешно реализирани” – това е тезата на апелативния съд, публикувана на страницата на институцията.

Съдебният състав подчертава, че, по силата на закона, Полфрийман се води ненаказан за извършени нарушения в затвора, защото наказанията може да се заличават, включително – заради награди. Някои от наказанията пък са от преди привеждането в изпълнение на присъдата.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !