Лев на дете подкуп по Училищен плод

20.09.2019 13:07 | Видян 812 пъти

Лев на дете подкуп по Училищен плод

Лев на дете е подкупът за търговците, които искат вместо производителите да доставят плодове, зеленчуци и мляко по програмата Училищен плод.

В нея са включени 400 000 хлапета в цяла България.

Такава е схемата в Държавен фонд Земеделие, оставката на чийто началник Васил Грудев беше поискана от млекопроизводителите вчера.

Набутването на търговците става по политическа линия от една от партиите от управляващата коалиция, научи 19 минути от загрижени за законността хора от Фонда.

Затова и подкупът процентно е сравнително нисък, особено за размерите, в които се угояват точно в тази институция, открай време държана де факто от ДПС зад фасадата на ГЕРБ.

Участниците в заверата са изпуснали само едно.

Парите по програмата Училищен плод са европейски. А значи подлежат на разследване от новоопределения европейски прокурор Лаура Кьовеши, а тя пипа със здравата ръка на закона и при нея милост няма.

19 минути още при встъпването в длъжност на румънката ще й изпрати този и останалите публикувани и притежавани, но засега непубликувани от нас сигнали за злоупотреба с еврфондове, както при Порожанов - Грудев, така и при електронното управление и другите сфери на гранд корупция в България.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Легендата на руския рок Борис...

Легендарният музикант Борис Гребеншчиков и неговата...

Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Няма коментари към тази новина !