В СЕМ се карат като на пазара, Бетина май отива на съд: стенограма

18.09.2019 17:37 | Видян 2833 пъти

В СЕМ се карат като на пазара, Бетина май отива на съд: стенограма

Най-вероятно член на СЕМ ще отиде на съд. И това се очертава да бъде Бетина Жотева, защото многократно засяга своя колега – също член на органа, по време на заседание на нещото, което би трябвало да се явява стожер на добрите нрави и морала в обществото. Това не е първи случай за нея – помни се как беше нападнала още по-брутално журналистката Къдринка Къдринова.

Още по-интересното е, че и двете дами от СЕМ, които според стенограмата, която ви представяме, отдавна изпитват неприязън помежду си, та се изпокрават по супер дребна и незначителна тема, са част от тричленката, която иначе единодушно наложи Емил Кошлуков в БНТ и Светослав Костов в БНР.

 Последният се прочу с взети 50 000 лв. за 2 месеца като генерален директор на радиото и най-вече с безпрецедентното в историята спиране на програма Хоризонт за 5 часа миналия петък, което дори технически няма как да бъде оправдано. Освен, че по закон се наказва строго като заплаха за националната сигурност. Другият пък тези дни махна Сънчо от Канала. Дали по русофилска или по соросоидна линия легендарният тв герой стана неудобен, не ни бе дадено да знаем. Какви сме ние? Само плащаме сметката на тези юнаци в ролята си на данъкоплатци.

И трите решаващи гласа в 5-членния СЕМ на практика са назначения на властта. Както и не по-малко прочутото им ново попълнение – онова с аграрната диплома от неизвестен никому университетски филиал във Враца – калинка, чието име никой не научи. Само „академичната” й история.

Четете и си дайте сметка докъде докарахме нещата в нашата държава и какви хора управляват т.нар. четвърта власт чрез закани и заплахи за „затваряне на уста”, та обществените медии,  вместо да контролират, подтичват след тъй нискокачествения ни политически елит:

 

София Владимирова, председател: Колеги, остана да вземем решение за трите последващи командировки. Първата, която предстои е подгрупата на ЕРГА за 26 и 27 септември. Както г-жа Жотева уточни и миналият път те са на експертно ниво. Бетина Жотева: Първата командировка, която приехме беше за 3-5 септември, която вече е гласувана. Следващата командировка, която трябва да се гласува е на 26 и 27 септември. Това е Подгрупа 3 за директивата, където предлагам да отиде г-жа Белчева.

София Владимирова: Има ли други предложения за тази командировка? 

Розита Еленова: Аз ще гласувам категорично „против” толерирането на г-жа Белчева, за която вече няколко пъти съм се изказвала. Тя не е била на работа около 2-3 месеца, не подпомага работата на съветниците в международната дейност, отказва да работи пряко със съветниците, освен с председател и главен секретар и намирам изпращането за изключително неуместно и недалновидно. Моите уважения към г-жа Жотева, ние сме й делегирали тази отговорност да обмисля какво да се посещава. Но г-жа Белчева току-що се е върнала от неплатен отпуск, който си взема редовно всяка година, няма отношение към медийните въпроси. И отново да бъде изпратена в командировка, без да знаем каква визия тя ще представи …….не смятам, че е уместно. Нека да гласуваме да отиде някой, но за г-жа Белчева можем да обмислим малко повече какво ще се случи. 

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !