Хоакин и Мерил със заявки за Оскар от Венеция

02.09.2019 14:38 | Видян 1341 пъти

Хоакин и Мерил със заявки за Оскар от Венеция

Филмовият фестивал във Венеция - най-старият в света и вторият най-класен след Кан, роди в 76-ото си издание две ярки кандидатури за Оскар.

Едната е на Хоакин Финикс за Жокера - една история за познатия от Батман герой извън схемата на суперпродукцията, в продукция, която търси корените на личната ни и обществената ни лудост, на които сме се отдали.

Другата е за Мерил Стрийп, която нарече филма си Пералня, режисиран от големия Содърбърг, за скандала с офшорки Панама Пейпърс, "едновременно разсмиващ и значим".

Пенелопе Круз в ролята на кубинска дисидентка, Брад Пит, който си призна, че връщането към любимото му време на 70-те години в Ad Astram - Към звездите, много му е допаднало след култовата ретро роля при Тарантино в Имало едно време в Холивуд, с която пък покори фестивала в Кан през май.

Все големи звезди, заедно с италианката Валерия Голино, се очертават фаворити и за личните призове на фестивала във Венеция, на който първи се представиха в образите на майка и дъщеря в конфликт Катрин Деньов и Жюлиет Бинош.

Мнозина харесаха и изпълненията на Джуд Лоу и Джон Малкович в Новия папа на Сорентино - също не са за отписване в надпреварата.

Прави впечатление, че за разлика от други години, знаменитостите отделят по много време на феновете, събрали се покрай червения килим - вместо секунди, до половин час за автографи, снимки и селфита, което в Кан няма как да стане. Това печели сериозни точки на фестивала във Венеция, основан от фашисткия лидер на Италия Бенито Мусолини.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Няма коментари към тази новина !