Гришо срещу Федерер на 1/4 финал в САЩ

02.09.2019 10:50 | Видян 1776 пъти

Гришо срещу Федерер на 1/4 финал в САЩ

Григор Димитров ще играе на четвъртфинал на US Open за пръв път в своята кариера, след като победи Алекс Де Минор. Българинът се справи с 20-годишният представител на Австралия в три сета 7:5, 6:3, 6:4 и стигна втората седмица на надпреварата.

След като дотук осминафиналът (2014 и 2016) беше най-добрият резултат на бившия №3 в света, от третия път той успя да прескочи тази фаза.

Димитров си осигури среща с петкратния шампион в Ню Йорк Роджър Федерер на четвъртфиналите, който също безпроблемно преодоля първата седмица.

Двубоят на корт Grandstand продължи два часа и пет минути.

"Благодаря на всички, които споделиха този специален момент с мен. Радвам се много да се върна на това ниво, просто съм щастлив. Няма да имам много време да се радвам на първия ми четвъртфинал в Ню Йорк, защото трябва да мисля за следващия мач. Може би ще имам няколко часа, за да осмисля последната ми среща, но е важно да се подготвя", каза Димитров след срещата.

Българинът добави, че е доволен от факта, че най-накрая тежките тренировки започват да му се отплащат.

Димитров завърши срещата с пет аса, но и четири двойни грешки. Българинът спечели 79% от разиграните точки на своя първи сервис. Той беше стабилен на мрежата, като излезе общо 14 пъти и спечели 10 точки.

Бившият №3 се отчете с 37 непредизвикани грешки и 31 уинъра в срещата.

Достигането до четвъртфинал е първо за Димитров от януари насам, когато той игра на тази фаза в още първия си турнир през 2018 г. - Бризбейн. След това последва пропадане, но с трите си поредни победи в Ню Йорк балансът на българина през годината вече е положителен.

Австралиецът Де Минор показа, че няма да се даде лесно на Димитров още от самото начало, като българинът имаше проблеми във втория си сервис гейм. Той трябваше рано да спасява точка за пробив, но се справи.

След критичното начало на сета Димитров започна да играе все по-добре и показа уверенст. Бившият №3 взимаше лесно подаванията си, като нямаше толкова възможности в сервис геймовете на Де Минор.

Ключовият момент дойде при 6:5 в полза на Димитров. Тогава той поведе с 30:0 и му се отвори възможнст да пробие. Де Минор се пречупи и показа слабости, като трябваше да предаде първата част след 48 минути игра.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !