Може да изхвърлят Хамилтън от Формула 1

03.04.2009 12:00 | Видян 3969 пъти

Може да изхвърлят Хамилтън от Формула 1

Международната федерация (ФИА) си запазва правото да накаже още по-сурово пилота на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън.

Според медиите на Острова, съществува дори невероятната възможност Люис да бъде изхвърлен от шампионата или да бъде наказан да не участва в няколко състезания. Говорител на ФИА вече потвърди, че Хамилтън може да понесе още санкции. "Не отхвърляме още действия на този етап", обясниха от ФИА, цитирани от sport1. 

Според някои спекулации, въпросът с Хамилтън и Макларън може да бъде отнесен дори до Световния съвет на ФИА.

"Това е най-голямата смешка за всички времена", каза Ники Лауда по повод разследването на ФИА отнело цели 4 дни, за да реши какво да прави с Трули и Хамилтън.

Вчера световният шампион Люис Хамилтън с Макларън беше дисквалифициран от служебното си трето място в завършилото миналия уикенд състезание за Гран при за Австралия, Хамилтън и Ярно Трули бяха привикани от съдиите на ФИА, след като комисарите получиха нови доказателства за случката между тях в Мелбърн. Така третото място на Трули в Мелбърн беше върнато, а резултатите на Люис анулирани.

Вчера федерацията обвини Макларън, че са подвели съдиите в Австралия и за това се е стигнало до наказанието на Трули в Мелбърн, а Хамилтън е бил класиран трети. ФИА продължи да настоява, че тимът на Макларън-Мерцедес е дал грешна информация на съдиите.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !