Мадона става на 61

16.08.2019 16:51 | Видян 1540 пъти

Мадона става на 61


Мадона. Името само говори за себе си и дори да не сте почитател на поп музиката, няма как да не сте чували за певицата. Родена на този ден преди 61 години, тя се превърна в икона, която често обаче беше свързвана със скандални сцени, облекла и поведение. Освен певческите таланти, Мадона се е утвърдила и като модна икона още с първите си появи под прожекторите.

Отраснала е в Бей Сити, но по нейни думи градът не е за нея. Мадона го описва като „малък, смрадлив град в северен Мичиган“. С това си изречение тя веднага разпалва страстите сред съгражданите си, но те се хващат за нещо, което не представя цялата истина. Веднага след това неприятно описание, Мадона споделя, че все пак таи топли чувства към родния си град.

Животът на певицата не е лесен, тъй като губи майка си още когато е на 5. Мадона Луис, на която е кръстена и бъдещата звезда, се разболява от рак на гърдата и не успява да победи болестта. Въпреки нещастието, Мадона се заема сериозно с ученето и не пропуска да зарадва семейството си с високи оценки.

Макар на сцената да е провокативна, в детството си тя е била прилежна ученичка и дори се слави с коефициент на интелигентност от 140 точки. По нейни думи, залягала над учебниците, защото искала да се махне от родното си място възможно най-скоро.

Мечтата ѝ се сбъдва и тя се мести в Ню Йорк, когато е едва на 18. Може днес Мадона да има висок финансов статут, но тогава тя е отишла в Голямата ябълка с едва 35 долара в джоба. За да се прехранва, тя започва работа като продавач в компания за понички на Таймс Скуеър. Още тогава се проявява темпераментът на певицата и не след дълго тя е уволнена, защото пръскала със сладко клиентите.

Не всичко е било лесно и в кариерата ѝ. Решава да се пробва в мюзикъл, но все още не била тренирала пеенето си. Всичките ѝ опити се оказват неуспешни и тя се принуждава да търси друг начин за печелене на пари.

Все пак, късметът ѝ се усмихва и тя е избрана като танцьорка за френския диско певец Патрик Ернандес през 1979-а. След това певицата участва и в други банди докато от една продуцентска къща забелязват таланта ѝ и ѝ предлагат договор за соло кариера.

С музиката й започва и влиянието ѝ върху модната индустрия. Според експерти, Мадона има огромна заслуга за част от модата през 80-те. С прозрачните дантелени блузи, многото гривни, дългите чорапи на дупки тя се превърна в модна икона за това време.

Освен известната ѝ музикална кариера, която няма нужда от представяне, Мадона е и актриса с няколко награди. Тя печели „Златен глобус“ за най-добра актриса за филма „Евита“ през 1996 година.

Втората ѝ такава награда идва преди 4 години за най-добра песен към филма „W.E“. Мадона е една от малкото известни личности, които отказват звезда на Алеята на славата. През 1990-а е била номинирана за честта, но тя я е отказала.

Личният ѝ живот също търпи жестоки сътресения. Тя е била омъжена за Шон Пен за четири години, а след това води 8-годишен брак с Гай Ричи от 2000 до 2008 година. От последния си съпруг тя има син – Роко Ричи, а с един от бившите си партньори има дъщеря. Мадона осиновява още четири деца. Певицата е веган и се опитва да избягва олиото и да намалява сиренето.

Певицата е твърде стриктна относно ДНК-то си. Веднъж тя наела екип, който да изчисти толкова добре стаята ѝ, че да не останат никакви следи от нея. Според певицата, тя споделя гени със Селин Дион и Хилъри Клинтън. През 2018-а богатството ѝ се оценява на 590 млн. долара, което я прави една от най-богатите жени в света.

На нейно име е кръстен организъм, който може да живее в едни от най-лошите природни условия. Echiniscus Madonnae или т. нар. Водно мече може да оцелее без вода и храна.

Днес Мадона навършва 61 години и продължава да затвърждава статута си на икона.

Източник: Tialoto.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !