Отборът на сърцето с благотворителен мач

05.07.2019 15:57 | Видян 708 пъти

Отборът на сърцето с благотворителен мач

В гр.Балчик се проведе футболен турнир под мотото За по-добър старт, посветен на каузата за толерантност. Събитието се организира за пета поредна година от социалната организация Соник Старт, за да акцентира върху необходимостта от преодоляване на предразсъдъците в обществото и подкрепи равния старт на деца от различни рискови групи.

Първият ден на турнира започна с концерт на площада пред Общината, където официални гости, деца, фенове и отбори застанаха рамо до рамо зад значимата кауза. Програмата продължи с музикално участие на Отбора на сърцето. DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Skiller прегърнаха идеята и взривиха сцената със своите изпълнения.

Децата очакваха с нетърпение звездите, като щурмуваха подиумът и така станаха част от музикалната програма. Добри Атанасов – спортен журналист от Дарик радио и Илонка Костадинова – представител от екипа на Соник Старт, бяха водещи на официалното откриване на събитието.

Те представиха участниците в турнира в категория деца: на възрастта 14 – 15 г.: Тича Аксаково, Суворово, Черноморец Балчик, Тимирязев Каварна, Тутракан и Спартак Варна, а във възраст 16 - 17: Суворово, Черноморец Балчик, Тича Аксаково и Драгоман. Ветераните, които се включиха в спортното събитие, са: Провадия, Карлово, Балчик и Кайнарджа.

Патронът на събитието – Николай Ангелов, кмет на Балчик, и Миглена Маркова-Господинова приветстваха тържествено всички, като споделиха своята радост от постигнатото през годините и убеждението, че победата е възможна и тя се случва именно чрез приятелството и подадената ръка.

Отборът на сърцето се включи и по-късно вечерта, но този път на терена на толерантността в състав: Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Пацо, Кристиян Милатинов, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов на стадион Градски, където се изигра и първият демонстративен мач с домакините от ФК Черноморец Балчик.

Двата отбора показаха много качествени изпълнения на зеления килим. Брилянтни изяви на вратите на двата отбора имаха Лео Бианки и кмета на община Балчик – Николай Ангелов, който също бе част от играта.

В следващите дни футболен турнир ЗА ПО-ДОБЪР СТАРТ продължи със срещи на деца и ветерани, за да завладее не само с таланта и енергията на играчите, с красотата и динамичния, вълнуващ свят на футбола, но и с несломимия дух и общото разбиране за необходимостта от това да се играе в един отбор, за да постигне победа за всички.

Футболният турнир е едно от мащабните събития, част от Национална кампания на Соник Старт АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ, която има за цел да насърчи толерантното отношение и повиши чувствителността към уязвимите групи.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !