Дошлите за откриването на "най-големия исторически парк в света" се оказаха на строителна площадка

24.06.2019 11:20 | Видян 869 пъти

Дошлите за откриването на

Обявеният от създателите си за "най-големия исторически парк в света" беше открит в събота край варненското село Неофит Рилски. Според проекта на атракциона в него трябва да бъдат представени възстановки на сгради от седем различни исторически епохи -новокаменната, каменно-медната, римската, Средновековие, Първото и Второто българско царство.

Дошлите за "голямото откриване" обаче се оказаха поканени на строителна площадка насред нивите край селото. От сцената, издигната край изкопите и бутафорната постройка на Бабините Видини кули те чуха, че присъстват на историческо събитие, което бележи началото на ново въздигане на българския дух.

Освен това от Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на акционерното дружество Исторически парк, което строи и ще управлява парка, присъстващите научиха, че това е новият "енергиен извор за България".

Атракцията се намира на около 30 км. от Варна. Според създателите й следосвобожденската архитектура в България не била типично българска, тъй като преплитала много от елементите на европейската и американската. По тази причина Исторически парк си поставял за цел да възстанови най-доброто от епохите преди завладяването на България от Османската империя.

След като бъде завършен паркът ще трябва да се превърне в туристическа атракция, в която гостите да бъдат обучаване на древни занаяти, да опитат храна, за която се твърди, че е била типична за хората, населявали днешните български земи.

Според информация на компанията Исторически парк, стойността на проекта е около 250 млн. лв. Площта, върху, която трябва да бъде изграден паркът е 500 дка, като 9 от тях ще са езеро, разположено в центъра му. Именно така са изградени и някой от най-знаменитите атракционни паркове по света като Дисни уърлд в американския щат Флорида или Дисни ленд край Париж, например.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !