Празник на музиката събира край морето изпълнители на 7 сцени

19.06.2019 17:44 | Видян 1091 пъти

Празник на музиката събира край морето изпълнители на 7 сцени

В празник на музиката ще се превърне петъчният 21 юни във Варна, когато на 7 сцени ще има изпълнения за всеки вкус и възраст. Инициативата е на Франкофонския център - Варна в партньорство с Общината.

За целта, на различни места в града ще бъдат организирани концертни програми, в които ще вземат участия, както професионални изпълнители, така и любители музиканти. В програмата ще бъдат застъпени  различните музикални стилове-метъл, рок, джаз, шансон, народна и класическа музика.

Жителите и гостите на морската столица ще могат да се насладят от 12,30 до 14 часа на музикалното предаване на Радио Варна „Джем сешън“, което ще се излъчва на живо от Стъкления павилион до сградата на радиото.

От 16 до 22 часа са изявите на сцена „Раковина“ в Морската градина, от 18 до 22 часа - на сцената пред входа на Морската градина, от 10 до 22 часа - на сцена „Амфитеатър“ под Пантеона, от 16 до 22 часа в района на Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“,

От 16 до 19 часа в пространството пред входа на Фестивалния и конгресен център, от 16 до 22 часа е Wake Park Varna на Крайбрежната алея, а от 17,50 до 18.40 часа на пл. „България“ до статуята на рибаря със златната рибка.

Празникът на музиката води началото си от Франция, където се отбелязва за първи път през 1982 година. От 1985 г. той започва да се чества и извън границите на страната по повод Европейската година на музиката. За по-малко от 15 години това събитие започва да се отбелязва в повече от 100 държави на 5 континента, поясняват още организаторите.



автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !