Топ Гиър нарисува с ЛГБТ флага автомобили, използвани в Бруней

18.06.2019 12:09 | Видян 544 пъти

Топ Гиър нарисува с ЛГБТ флага автомобили, използвани в Бруней

Телевизионно предаване на BBC за автомобили Топ Гиър направи жест към ЛГБТ хората, след като разбра, че  гей сексът в страната може да бъде наказван със смърт чрез убиване с камъни.

Предаването нарисува два автомобила, използвани за снимки в Бруней в цветовете на флага на гордостта, символ на гордостта на хомосексуалните и трансджендър (ЛГБТ общността) и ЛГБТ социални движения, който е в употреба от 70-години на 20 век.

Смята се, че това е първият път, когато програмата демонстрира солидарност с ЛГБТ общността, но тази стъпка изглежда подкрепя твърдението на новия състав на Фреди Флинтоф, Пади Макгинес и Крис Харис, че те ще донесат „различна вибрация“ на обновеното шоу, което се завърна в неделя вечер.

Флинтъф каза пред Guardian, че той и неговите колеги са били ужасени, след като чули съобщението за налагането на смъртното наказание от Бурней, веднага, след като са заснели кадри там в края на март. "Предаването никога нямаше да посети Бруней, ако вече е бил приет законът за пребиваване с камъни", твърдят водещите.  

"Никога нямаше да снимаме в Бруней, ако законът беше обявен предварително. Подобно на милиони други хора по света, аз напълно осъждам действията на Бруней. Никой не заслужава да бъде убит с камъни, когото хората се обичат. Любовта е любов", твърди Флинтъф.

Така, за да не отпаднат кадрите, от Топ Гиър решават да нарисуват ЛГБТ флага върху използваните в страната автомобили.

След международен протест, воден от известни личности, сред които Джордж Клуни и Елтън Джон, миналия месец султанът на Бруней Хасанал Болкиах удължи мораториума върху смъртното наказание, заявявайки, че то няма да бъде прилагано.

 Флинтъф обаче твърди: "Въпреки че оттогава се твърди, че законите няма да бъдат прилагани, заплахата все още стои и дори заплахата е ужасна злоупотреба с човешките права."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Няма коментари към тази новина !