Конър Брадърс стягат изложба на Оборище 5

12.06.2019 12:09 | Видян 499 пъти

Конър Брадърс стягат изложба на Оборище 5

Прочутите Connor Brothers откриват лично самостоятелната си изложба в столичната галерия „Оборище 5“ от 19 ч. в четвъртък, 13 юни. Световноизвестният творчески тандем е сред водещите имена в съвременното британско изобразително изкуство.

Селекцията за настоящата експозиция от най-нови творби е направена специално за представянето на Конър Брадърс в София и това ще бъде водещата изложба в галерията за пролетно-летния сезон. В нея ще бъдат включени и други видни автори от британската арт панорама, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и сър Питър Блейк.

Братята Конър се вдъхновяват от стила на кориците на някогашните любовни романи със задължителен хепиенд и го преработват с ирония, „коментирайки“ в творбите си нереалистичните очаквания към любовните връзки, обсесиите на модерното консуматорско общество, обсебено от култа към парите, известността, външната красота, секса. Артистичното дуо, състоящо се от художниците Майк Снели и Джеймс Голдинг, които впрочем изобщо не са братя, се налагат в световен мащаб със сатиричната си интерпретация на старите романтични рисунки и циничния възглед за днешната култура.

Кои са Конър Брадърс? Първоначално те излизат на арт сцената, представяйки се за близнаци от САЩ – Франклин и Брендън, възпитани в общността на псевдохристиянски култ в Америка, наречен „Семейството“, чийто лидер Дейвид Берг проповядвал и практикувал фанатична и извратена форма на християнството. На 16 години те избягали в Ню Йорк и започнали да създават заедно творбите си, напомнящи за комиксите и попарта. Работите им достигат рекордни продажби в Лондон, Лос Анджелис, Сидни... През октомври 2014 г. творците признават, че тази история е пълна мистификация и зад артистичния псевдоним Конър Брадърс всъщност стоят арт дилърите Майк Снели и Джеймс Голдинг. Разкриването на тяхната самоличност води до още по-голям ръст в продажбите и техните произведения се продават не по-зле от тези на легенди като Банкси и Деймиън Хърст в търговете за изкуство на „Кристис“ и „Бонамс“.

Неотдавна принц Хари и съпругата му Меган Маркъл купиха картина на Конър Брадърс за 7000 паунда, за да я връчат като сватбен подарък за женитбата на актьора Идрис Елба. Творбата в стила на 50-те изобразява красива жена с надпис: Защо да се вписвате, когато сте родени да се откроявате?“.

В края на март тази година Конър Брадърс представиха чрез Музея за история на София изложбата „Внимавай на какъв се преструваш“ в галерийното пространство при Триъгълната кула на Сердика.


Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !