Емилия Кларк: Денерис спаси живота ми

05.06.2019 17:57 | Видян 2361 пъти

Емилия Кларк: Денерис спаси живота ми

Актрисата Емилия Кларк вярва, че хитовият фентъзи епос Игра на тронове е спасил живота й. Тя яхва дракон от името на Денерис Таргериан в сериала в един от най-трудните си периоди – когато е претърпяла две животозастрашаващи аневризми и две операции на мозъка.

„Винаги казвам, че Денерис буквално спаси живота ми. Докато се разхождах в нейните обувки усещах, че наистина ме спасява. Виждах само нея. Това беше единственият ми фокус и не мислих за нищо по-страшно, а само как да стигна до снимачния сет“, разказа в предаване на Variety 32-годишната звезда.

Кларк сподели още, че не може да осъзнае, че Игра на тронове е приключил и още се чуди „къде са й драконите“.

Припомняме, че актрисата сподели за здравословното си състояние през март в есето Борба за живот, публикувано в сп. New Yorker. Кларк претърпява първата си аневризма на мозъка и животоспасяваща операция през 2011-а, когато е на 24 години.

Това става малко след приключването на снимките на първия сезон на Игра на тронове. Втората аневризма е след третия сезон през 2013 г. След операцията получава афазия - състояние след мозъчна травма, при което възникват речеви проблеми.

"Когато насочвах поглед към бъдещето, не виждах смисъл да живея. Аз съм актриса – трябва да знам репликите си наизуст. А дори не помнех името си.", пише в есето си тя.

През втория сезон от поредицата Кларк често се чувства замаяна и отпаднала и се страхува, че ще умре. През 2013 г. тя претърпява по-сложна операция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава се опитва да преодолее паническите атаки и отчаянието си. Към момента състоянието й е добро.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !