Имало е черен в Чернобил, сам се похвали

05.06.2019 16:26 | Видян 1509 пъти

Имало е черен в Чернобил, сам се похвали

Критиката, която понесе хитовият сериал на HBO Chernobyl, че му липсват „актьори с цвят” всъщност има основание, тъй като в руската социална мрежа ВКонтакте, алтернативата на Фейсбук в целия бивш СССР, се появи един от съветските войници, които са помагали за евакуирането на населението от района около авариралата през 1986 г. украинска АЕЦ.

Това е Игор Анатолиевич Хиряк. Освен шоколадов цвят на кожата, той има и име с гръцки корен, което го прави още по-екзотичен персонаж. През 1985 г. героят влиза в казармата и година по-късно е изпратен на мястото на аварията. Игор е от Череповец, региона на Вологда, 500 км на север от Москва.

Първи го разконспирира украинският портал TheBabel, който направи достояние на света собствените му снимки и почетната му благодарствена грамота за участие в операцията.  Той е бил част от поделение №75110 на 210-а инженерна бригада, която слага понтони на 2 май 1986 г. за улесняване на бързата евакуация на населението от района на Чернобил и Припят.

Има и медал за заслуги пред отечеството за това. В момента Игор живее щастливо в руската провинция, хоби са му ловът и риболовът с неговия син, участва в историчедки възстановки и в местна комедийна самодейна трупа. През 2014 г. записва даже епизодична филмова роля в независима продукция, както сам се хвали в социалната мрежа, предава РТ.

Напомняме, че според хитовия сериал България НЕ Е СРЕД ЗАСЕГНАТИТЕ ЧИННО ИЗБРОЕНИ ДЪРЖАВИ ОТ АВАРИЯТА В ЧЕРНОБИЛ.

Снимки може да видите ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !