Ален Делон записа нова песен

05.06.2019 14:23 | Видян 1392 пъти

Ален Делон записа нова песен

Прочутият френски актьор, секссимволът на няколко поколения - Ален Делон записа нова песен, съобщава списание Closer. Песента се казва Обичам само теб. Текстът е написан от французойката Джулия Пари, а музиката – от канадеца Рик Алисън.

Песента е записана в Студио Сен Жермен в Париж. В песента към клипа Делон е в студиото, в процеса на запис на композицията. „Това е доказателство, че и на 83 години актьорът все още е изпълнен с енергия“, отбелязва изданието, цитирано от БГНЕС.

Най-известната песен на Ален Делон е неговият дует с Далида Parole, parole....

През 1972-ра трима италиански мъже - Джани Ферио, Лео Киосо и Джанфранко Дел Ре създават Parole, parole..., а първите изпълнители са Мина и Алберто Лупо, популярен тогава в Италия телевизионен и киноактьор. Още същата година те двамата, но в компанията на Адриано Челентано, правят пародийна версия на песента.

През 1973 година дуетът е записан от Далида и Ален Делон, които са и добри приятели. Това изпълнение на Paroles, paroles с френски текст напълно засенчва оригиналната версия, достига първа позиция в класациите във Франция, Япония и Канада, а по-късно добива и световна.

Френският актьор, режисьор и сценарист Ален Делон получи световна слава с филмите си Роко и неговите братя /1960 г., Самурай /1967 г./, Двама в града /1973 г./ и много други. Той си партнира с най-големите актьори на своята епоха Жан Габен, Жан-Пол Белмондо, Роми Шнайдер, Чарлз Бронсън и др.
 
Ален Делон е носител на Сезар и почетната награда на Международния кинофестивал в Берлин.

В края на май тази година той получи почетната награда на Канския кинофестивал Златна палма за цялостно творчество.

Видеото може да видите ТУК!

Източник: nova.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !