Проникващият джихадизъм при Дарден, изнанадващ феминизъм от Мароко

21.05.2019 10:18 | Видян 374 пъти

 Проникващият джихадизъм при Дарден, изнанадващ феминизъм от Мароко

Борис Ангелов. Кан
Спецпратеник на 19 минути

Проникващият в ЕС джихадизъм е основната тема на филма Младият Ахмед. С него братята Дарден ще се опитат да станат пърВите с 3 златни палми за най-добър филм в Кан. Историята е за бежанец, организирал импровизирана джамия, който рекрутира млади хора за ислямисти. Ахмед е тийнейджър, който се запалва по корана и е насъскан от имам да гони своята учителка, също мюсюлманка, която се бори да интегрира младите хора от общността в белгийската реалност. Ахмед се престарава и опитвада я убие.

Мрази я, защото имала гадже евреин,насъскан от "духовника". Накрая умира. Без да е от класата на предишните им филми, братя Дарден поставят темата за ужасяващото вербуване на млади хора от терористите: роднина на Ахмед вече е загинал в редовете на ИД.

Изненадващо модерна, макар и в традиционния марокански декор, историята на филма Адам по един нежен, но убедителен начин показва силата на жените, които се чувстват свободни в едно мюсюлманско общество. При шеф на журитоп- ливанката Лабаки, режисьорката Мариам Тузани има голям шанс за наградата във втората канска фестивална селекция Особен поглед.

Всъщност, темата за погрешка забременелите млади жени и избора пред тях да оставят ли децата си, или да ги гледат , въпреки бедността и липсата на разбиране, е огромен и в нашата страна. Над 40% от хлапетата са от български произход, не са на ромски семейства, както повечето от нас си въобразяват.

Утре очаквайте всичко за филма на Тарантино с Лео ди Каприо и Брад Пит и за партитата на Шопар.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Един от обвинителите на Кевин Спейси...

Делото на Кевин Спейси за сексуално посегателство се...

Мадона искала дете от Денис Родман

Мадона искала да има дете от Денис Родман. Това разкри...

Няма коментари към тази новина !