Водещият на 120 минути беше отличен с приза най-добър тв водещ

17.05.2019 13:24 | Видян 684 пъти

Водещият на 120 минути беше отличен с приза най-добър тв водещ

Водещият на най-гледаното обзорно актуално предаване в българския ефир – 120 минути,  Светослав Иванов получи годишната награда на фондация Димитър Цонев. Той беше отличен с приза най-добър телевизионен водещ, като освен почетна грамота, му беше връчен и барелеф в памет на българския журналист Димитър Цонев.

„Благодаря на колегите, които са оценили усилията на 120 минути. Нашият екип се стреми да бъде носител на качествена журналистика, което е основен стълб в работата на нюзрума на bTV. Не е особено лесно в днешно време, но си мисля, че когато спазваме класическите правила, измислени много отдавна, тогава влизаме в ролята си и на пазители на нашата професия, която се променя доста бързо. Така че това е една от най-ценните ми награди”, коментира Светослав Иванов.

120 минути е знаково предаване за българския телевизионен ефир. От началото на 2019 година то продължава да бъде категоричен избор на голяма аудитория, коятопо данни на GARB достига до 39% от всички пред ТВ екрана. През призмата на качествената журналистика и емблематичните марки Коментар на водещия, Роуминг, Големите, Долината на успеха, Време за отговори, Главната роля и други, най-гледаните издания на предаването са достигнали до близо 900 000 зрители през 2019 г.

Светослав Иванов е носител на множество награди, сред които Робер Шуман на Европейската комисия за разследването Полумесец в Короната за ислямистките движения в Лондон, награда от Съюза на българските журналисти (СБЖ) за принос към телевизионната журналистика - Златно перо през 2016,отличие достойно отношение към българския език на СУ Св. Климент Охридски през същата година, трикратно е обявяван и за репортер на годината от екипа на bTV Новините.

Светослав Иванов е автор и на хитовия сборник с пътеписи Там, където загинаха дърветата, а втората му книга Чудовища и будители (2017) – събира 75 коментара от мини рубриката му, с която в началото на всяко предаване провокира у зрителите размисли за събитията и явленията с реален ефект върху качеството на живота у нас и по света.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !