Откриха първия по рода си лагер за писане на песни у нас

14.05.2019 12:11 | Видян 498 пъти

Откриха първия по рода си лагер за писане на песни у нас

С амбициозната цел българската музика да надскочи границите на страната ни се нагърби първия по рода си лагер за писане на песни у нас. Sofia Songwriting Camp официално стартира в понеделник, като в продължение на общо седем дни родните артисти ще могат да почерпят ноу-хау от някои от най-изявените хитмейкъри от Англия, Швеция, Норвегия, Румъния и др.

Сред тях е и съорганизаторът на събитието Робин Йенсен, който е от най-утвърдените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe) и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа.

Всичко започна през 2016 г., когато Робин ме покани на неговия SongExpo в Трондхайм, Норвегия. Там станах свидетел на експлозия от творческа енергия – в рамките на 5 дни бяха написани 60 песни. Това ме зареди с ентусиазъм

обясни пред медии Станислава Армутлиева, която стои зад организацията на проекта. Първият опит за стартирането на Sofia Songwriting Camp става през октомври. „Радвам се, че толкова хора повярваха в моята история. Бяхме се влюбили вече в една локация, защото за провеждането на такъв лагер е необходимо пространство с няколко студиа, каквото няма в София.

Затова то трябва да бъде изградено. За съжаление, в еуфорията ни, така и не бяхме проверили дали стените са звукоизолирани. Но ето, че сега Sofia Songwriting Camp ще се проведе в Боровец“, разказа още Армутлиева. Общо шест студиа, изградени във финландски къщички от дърво в оборотен хотел на планинския ни курорт ще се превърнат в дом за лагера през следващата седмица, като пред „Монитор“ Йенсен разкри, че очаква минимум 20 песни да бъдат завършени в този период. Скандинавският продуцент акцентира и върху екипната работа в творческия процес по създаването на хит в световна величина.

Културата на колаборация почти не съществува в България

с огорчение пък призна Армутлиева, която дава заявка, че Sofia Songwriting Camp ще се превърне в ежегодно събитие. „Искаме да дадем шанс и на нови, неизвестни към този момент артисти. Това е и причината, ако сега работим основно с наши партньори, от следващата година да пуснем и форма за кандидатстване за лагера, чиято цел да е именно това“, призна още шефката на „Вирджиния Рекърдс“.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !