Българин с награда Еми за четвърти път

09.05.2019 18:17 | Видян 1043 пъти

Българин с награда Еми за четвърти път

Българинът Калин Иванов спечели награда „Еми” за четвърти път. Работещият в САЩ наш продуцент, режисьор и оператор взе приза в категорията „Развлекателна програма” на 62-рата церемония на телевизионните „Оскари”. Отличието му е за операторско майсторство при заснемането на късометражен филм – историята на афро-американска гримьорка.

Сякаш на шега, Калин Иванов се качва на бляскавата сцена в Ню Йорк на наградите „Еми” за телевизионни предавания и публицистика. За да допълни колекцията си от призове с още един. Зад широката му усмивка стои неуморен, почти денонощен труд.

„Всъщност си е едно невероятно изживяване да споменат нещо, което си правил и да трябва да излезеш там. И да ти дадат някаква награда и после хората да ти ръкопляскат и ти да си я прибереш обратно. И оттам нататък цялата ти вечер се променя, защото ти е много, много гот”, казва Калин Иванов.

Този път успява да омае журито с начина, по който заснема историята на главния гримьор на шоуто „Извратени ботуши”. Играе се на сцената на Бродуей.

„Нашата идея беше да направим един портрет за нея, защото тя е от африканско-американски произход, а не са толкова много такива като нея, които имат такава успешна кариера”, коментира още Иванов.

Калин не  е очаквал филмът да му донесе за пореден път „Еми”. „Със шеги и закачки заснехме един материал, който после продуцентът на материала Дуейн намонтира, направи така, както на нас ни харесва и го излъчихме в едно предаване, което се нарича „Black America”. Бях се приготвил,че няма да спечелим тази награда, защото конкуренцията беше изключително силна”, разказва още той.

Целия разговор гледайте във видеото !

Източник: Nova

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Няма коментари към тази новина !