Спираме да броим лайковете на Златките и НиЛо

07.05.2019 11:22 | Видян 1870 пъти

Спираме да броим лайковете на Златките и НиЛо

Без информация относно броя на лайковете – така скоро могат да осъмнат профилите на някои от най-оборотните инфлуенсъри у нас, сред които Николета Лозанова, Черната и Русата Златка, семейство Петканови, Джулиана Гани и т.н. Причина за това са новите правила на социалната мрежа Инстаграм, която е и основният канал, по който се движат търгуващите с влияние известни личности.

По време на конференция на Фейсбук (собственик и на Инстаграм), стана ясно, че съвсем скоро ще бъде тествана версия на сайта, според която информацията за брой виждания (за видеа) и брой харесвания (за снимки) няма да бъде налична в профилите на потребителите. Експериментът ще се проведе първо само в Канада, като при регистриран успех, ще навлезе по целия свят, предупреждават от Фейсбук.

Важно е да се отбележи, че макар и тази информация да не е налична за останалите, то самите собственици на профилите ще разполагат с данните. Тоест, въпреки че промяната ще измени бизнес модела на инфлуенсърите, със сигурност няма да спре дейността. Нещо повече, експерти в областта са категорични, че метриките за измерване на успеха на дадена реклама в Инстаграм, не се свеждат само до броя лайкове.

Като причина за промяната пък от технологичния гигант посочват желанието им да се борят с психическите травми покрай опитите на потребителите да спечелят повече харесвания от останалите в обкръжението им. Към момента проучвания, цитирани от Refinery29, към момента използващите Инстаграм гледат положително на готвената промяна.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !