Вещиците в Румъния използват силата на мрежата

02.05.2019 12:35 | Видян 600 пъти

Вещиците в Румъния използват силата на мрежата

"Повтаряй след мен! За да бъда с този, който искам ”, семейство румънски вещици се обръща чрез видеообаждане към клиент в Индия, плащащ за любовна магия, предаде Ройтерс.

Сесията, в декорирана барака в задния двор, намиращ се 15 км северно от Букурещ, е една от многото консултации, които семейството провежда онлайн, като ги редува с ритуали, предавани чрез Facebook.

„Една наистина мощна вещица може да разреши проблемите от разстояние“, обяснява 20-годишната Касандра Бузеа:

„Магията не е в телефона или във Facebook. Това са думите, които казваме, ритуалите, които правим и е достатъчно да се гледаме един друг в очите, за да може ритуалът да работи".

Силата на интернет позволи на натоварената гадателка постепенно да пренесе своите древни практики в Мрежата.

Магьосничеството отдавна се възприема като народен обичай в Източна Европа, а много от приблизително 4000 вещици примамват клиенти от Европа, Азия и Съединените щати.

Бузеа каза, че по-младото поколение е убедило старите за силата на "селфито", а майка й бързо влиза в новите технологии.

"Нищо не се е променило, но сега е много по-лесно за нас да сме в контакт с клиенти от други страни," каза Михаела Минка, която преподава на дъщеря си Бузеа семейния занаят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !