Гласът на България спасява млад талант от психически срив

30.04.2019 17:02 | Видян 1896 пъти

Гласът на България спасява млад талант от психически срив

Подкрепата на треньорите и публиката в „Гласът на България“ спасиха млад талант от тежък психически срив.

Окрилен от положителните емоции и от адреналина на сцената, 21-годишният Вениамин Димитров пребори депресията и отново повярва в живота. Бургазлията дори успя да спре антидепресантите, към които го тласнала тежка травма.

Вениамин рухнал, след като семейството му било опустошено от трагедия. Вуйчо му бил убит. Сисипана, баба му си отишла от рак няколко месеца по-късно, междувременно загубил и дядо си. Серията от нещастия се отразила пагубно на майка му, която се почувствала сама и безпомощна. Освен да се бори с мъката, Вениамин трябвало да порасне бързо и да заеме ролята на мъжа във фамилията - по времето, когато близките му си отивали един след друг, баща му работел в Холандия, за да издържа семейството.

Преживеният стрес разбил психиката на младия мъж. Паник атаките не закъснели, а лекарите му предписали антидепресанти. В един момент обаче Вениамин решил, че иска коренно да промени живота си и да спре хапчетата. Първата крачка, която предприел, било решението да се яви на кастингите в „Гласът на България“.

„Контакта с публиката му действа като психотерапия“, твърдят близки на бургазлията. Брилянтното изпълнение на Вениамин на хита „Чужди усмивки“ не само го изстреля в отбора на Михаела Филева, но и върна вярата в собствените му сили. В последвалите вокални двубои той победи Славея Иванова и показа неочаквана емоционална устойчивост. „Надявам се шоуто да даде старт на нов етап в живота ми. Искам да правя музика в България, да създавам авторски песни и да въздействам на хората с гласа си“, признава Вениамин.

Следващата неделя предстои последният епизод от вокалните двубои в „Гласът на България“. На сцената ще видим шест дуета, а всеки от участниците в тях ще се бори да продължи напред към следващия, още по-тежък етап - нокаутите.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !