Чалгагейт с апартаменти: Галена, Емилия, Коцето и Тони Стораро с палати за жълти стотинки

12.04.2019 12:55 | Видян 4490 пъти

Чалгагейт с апартаменти: Галена, Емилия, Коцето и Тони Стораро с палати за жълти стотинки

Скандали с евтини имоти има и в чалга средите, показва проверка на България Днес. Документи показва, че звезди от лекия жанр са декларирали в имотния регистър покупката на луксозните си имоти за жълти стотинки. Солидните приходи на чалга звездите не пречи да изповядват имотните си сделки на необяснимо ниски цени.

Като рекордьор в бранша се откроява Емилия. В края на миналата година тя се сдобива с апартамент 175 квадрата и мезонет с площ 150 кв.м в столичния квартал Манастирски ливади. И двата имота са в една и съща сграда. При обща площ от 330 квадрата тя плаща сумата от 339 795 лева, което е по-малко от 500 евро на квадрат.

Предвид високия клас на строителството и местоположението цените тук започват от 1400 евро за квадратен метър. Казусът тук е дали платените пари от нея са реалните или просто сделката е изповядана по данъчна оценка.

Така според експерти се спестява плащане на 20% ДДА, 2,5% местен данък и 0,7% такса Вписване. Емилия не иска да коментира случая, тъй като в момента страни от медийни изяви и подготвя нов проект.

С огромен апартамент на ниска цена се е сдобила и Галена. От 2012-а тя е собственик на апартамент в бутиков комплекс в кв. Изток, където цените не падат под 2000 евро за квадратен метър. Оказва се, че Галена е платила 313 500 лева за жилище с площ 166,7 кв. м.

Последната придобивка на Коцето – къща с парцел (757 квадратни метра ) за 70 000 лева в тузарския квартал Бояна. Изпълнителят пуска кадри, на които се виждат модерно обзавеждане, лъскави мебели и джакузита, а на покрива на къщата има басейн.

На другия полюс е Софи Мартинова, която се изръсва за боксониера  от 44 кв.м в Драгалевци. За имота тя плаща 196 818 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !