Йоана Буковска-Давидова готви турне в Скандинавия с моноспектакъла си Променяне

10.04.2019 18:04 | Видян 2434 пъти

Йоана Буковска-Давидова готви турне в Скандинавия с моноспектакъла си Променяне

Като естествено продължение на изключително успешните предпремиерни представления на спектакъла Променяне в София и след премиерите му в Пловдив, дойде и следващата стъпка -   поканата за представянето му пред публика в Скандинавия.

Турнето ще се състои в седмицата около Денят на народните будители – 1 ноември и ще премине през Осло в Норвегия, Стокхолм в Швеция и Копенхаген и Орхус в Дания. Поканата не е случайна – постановката е драматизация по книгата Промяна на норвежката актрисата Лив Улман (изд. Колибри) и спектакълът, под патронажа на Нейно Превъзходиделство Луиз Бергхолм – консул на Швеция за България, е посветен едновременно на 80-годишния юбилей на Улман и на 100-годишнината от рождението на шведския режисьор Ингмар Бергман.

С това турне Йоана Буковска-Давидова ще сподели с техните сънародници своето преклонение и вдъхновение от двете голeми величини в изкуството – Лив Улман и Ингмар Бергман. Актрисата ще представи пред чужденци и българи иновативния си моноспектакъл, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, който е един от първите в Европа, предлагащ пресечна точка на най-новите технологии, киното, интерактивното сценично решение и традиционното въздействие на театралната реалност и изразност.

Докато се готви да излезе извън пределите на страната, моноспектакълът Променяне ще продължи да се играе на сцената на Драматичен театър-Пловдив, където вече се състояха и премиерните представления през март, които се разпродадоха за по-малко от 24 часа, а публиката беше дълбоко впечатлена и развълнувана.

За 1 и 15 април билетите също се изчерпаха рекордно бързо. Следващите дати в Драматичен театър-Пловдив са 7 и 8 май, в продажба от 10 април.

А в София Променяне открива на 1 юни фестивала на моноспектаклите – СОФИЯ МОНО 2019, който се провежда ежегодно на открито в парка на Военната Академия с подкрепата на Столична община и Дирекция Култура.

Билети за представленията в Пловдив са в продажба на касите на Драматичен театър-Пловдив, в Галерия 28 и онлайн на tickets.dtp.bg

Проектът Променяне е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !