БГ студент влиза в журито на филмовия фест във Венеция

01.04.2019 10:34 | Видян 682 пъти

БГ студент влиза в журито на филмовия фест във Венеция

Да оцени и дискутира филмите, част от селекцията „Венециански дни“ в рамките на един от най-престижните световни кинофоруми в света – такъв шанс ще получи един български студент. 

Възможността пред родните киномани е част от програмата „28 пъти кино“, която ежегодно провокира по един любител на седмото изкуство от всяка страна-членка на ЕС да се включи в младежкото жури на феста във Венеция.

Домът на киното и проектът „София Филм Фест за учащи“ ще посочат роден представител за седма година, а кандидатурите ще се приемат до 18 ч. на 12 април. 

За целта студентите (на възраст между 18 и 25 години – б.а.) ще трябва да запишат 30-секундно видео на тема какво означава киното за тях, нужно е още да говорят перфектно английски и да не се свенят да взимат участие в кръгли маси и обсъждания със създателите на заглавията от „Венециански дни“.

България ще предложи трима кандидати за Журито на младите киномани.

Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното. Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки“, анонсират от най-големия кинофорум на родна територия.

Източник: Monitor 
 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !