Сълзотворни апартаменти

21.03.2019 17:03 | Видян 1007 пъти

Сълзотворни апартаменти

Вятърът, понесъл сълзотворния газ който родната полиция за първи път в историята си употреби срещу шепа протестиращи уикенда, не се обърна само срещу бедните униформени, ами и срещу сградата, пред която пръскаха – Министерския съвет.

Придоби ефект на сълзотворни апартаменти.
Знаете ли следната приказка? Имало едно време строителна фирма, която в нарушение на всички норми, строи ли строи небостъргач на най-златната земя в София. Има голяма нужда да й се помогне.

И тя почерпва с апартаменти, когото трябва – един ще помогне по партийна линия с кмета на района, друг – с вписването на обстоятелства, които няма как да бъдат вписани, трети – с разрешителни за събаряне на културни паметници, пък хората имат и роднини и така – мила, родна картинка. А та и с извисена духовност, подпечатана с псалми за разкош. Имаше една Божа заповед по тая тема кое не се прави, но реченото е сторено....

Приказката има забележителни американски разказачи, въпреки че САЩ не е нито страната на Андресен, нито на Братя Грим, нито дори на Ангел Каралийчев, а вади дела и документи.

И, също като Москва, „не вярва на сълзи”.


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !