Apple Watch открива неправилен сърдечен ритъм, сочи американско проучване

18.03.2019 15:31 | Видян 780 пъти

Apple Watch открива неправилен сърдечен ритъм, сочи американско проучване

Apple Watch е в състояние да открие нередовен пулс на сърцето, който може да е сигнал за необходимостта от по-нататъшно наблюдение за сериозен проблем със сърдечния ритъм, сочат данни от голямо проучване, финансирано от Apple Inc.

Изследователите се надяват, че технологията може да помогне за ранно откриване на предсърдно мъждене, най-често срещаната форма на неравномерен сърдечен ритъм. Пациентите с нелекувана AF са пет пъти по-склонни да получат инсулт.

Резултатите от най-голямото изследване за AF и скрининг, включващо над 400 000 потребители на Apple Watch, които бяха поканени да участват, бяха представени в събота на срещата на Американския колеж по кардиология в Ню Орлиънс.

От 400 000 участници, 0,5%, или около 2000 участници, са получили известия за неправилен пулс. Тези хора са били изпратени с ЕКГ (електрокардиография) пластир за носене за последващо откриване на епизоди на предсърдно мъждене.

Една трета от тези, чиито часовници са открили неправилен пулс, са потвърдили, че имат предсърдно мъждене, използвайки ЕКГ технологията, казват изследователи.

Около 84% от нерегулярните импулсни уведомления по-късно бяха потвърдени, че са епизоди на AF, показват данни.

Проучването също така установи, че 57% от участниците, които са получили сигнал на часовника си, търсят медицинска помощ.

За Apple данните осигуряват огнева мощ, тъй като тя се придвижва в здравеопазването. Новата му серия 4 Watch, която стана достъпна едва след като проучването е започнало, има възможност да вземе електрокардиограма за откриване на сърдечни проблеми.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Бритни Спиърс се пусна чисто гола от...

Бритни Спиърс се свърза с природата и се наслади на голо...

Няма коментари към тази новина !