Спряха клип на Мариана Попова заради кадри от Дамасцена

15.03.2019 09:46 | Видян 1834 пъти

Спряха клип на Мариана Попова заради кадри от Дамасцена

Нова телевизия спря клипа на Мариана Попова с песента „Две хубави очи“ по Яворов, след като режисьорът Тодор Анастасов алармира във Фейсбук, че в него незаконно, без негово разрешение, са използвани кадри от филма му „Дамасцена“.

За „Монитор“ Анастасов обясни, че се е свързал с Ева Веселинова, репортер в предаването на Гала, и е предупредил, че анонсираният показ ще ги вкара в неприятна ситуация, защото той ще реагира, за да защити авторските си права. „Чест прави на предаването, че излъчиха песента само като музикален фон, без картина от видеото, каза по телефона режисьорът, а в социалната мрежа написа: „Адмирации към Нова тв ,че не пусна клипа на Мариана Попова след като ги алармирах за незаконно използване на кадри от филма „Дамасцена“. Въпреки че беше обявен предварително за показ, в последният момент намериха начин да не се случи. Признавам си, че не очаквах Това ме прави оптимист“...

За „Монитор“ Анастасов каза още, че тези дни ще уведоми за нарушението и управата на YouTube, където клипът с незаконно взетите кадри е събрал над 43 000 гледания. Използването на текста на Яворов за тази песен той окачестви като „гавра“ с поета: „Има свети места, в които не трябва да се стъпва дори бос“, коментира режисьорът.

Относно опита от заснетия и излязъл на екран през 2017 г. филм „Дамасцена“ да се направи нов филм с друго заглавие – „Дамсцена - преходът“ със заявен жанр автобиографична драма и с името на Анастасов като режисьор, без той дори да го е гледал, Анастасов каза, че в момента, в който се появи различен, неодобрен от него вариант, ще се обърне към съда.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи своята служителка...

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Няма коментари към тази новина !