Орлин Павлов ще изнесе пролетен концерт с Варненска филхармония

20.03.2009 10:15 | Видян 8452 пъти

Орлин Павлов ще изнесе пролетен концерт с Варненска филхармония

Певецът, танцьор и актьор Орлин Павлов ще изнесе концерт във Варненската опера на 10-ти април 2009 г. (петък) от 19:00 ч. с участието на Варненска филхармония. Освен оркестъра на сцената ще свирят и поп и джаз музикантите: Валери Ценков – барабани, Венцеслав Марков – бас китара, Страцимир Павлов – роял и Надина Калоянова – бек вокал. Първите двама са работили заедно с Орлин в продължение на години в популярната група „Каффе”.

Три от парчетата, които ще бъдат изпълнени са на група „Каффе”, но с нов аранжимент, а останалите са световноизвестни песни от култови мюзикъли – като „Мария” (West Side Story), „A Whole New World” (Aladin), „Singin’ In The Rain” и други. Всички единайсет песни са преработени и аранжирани в цялостно музикално произведение от Страцимир Павлов и Валери Ценков. Цялостната сценография е поверена на Димитър Трайчев, собственик на фирма Сталкер. А нашият принос – на PR агенция Cultmaker, е сътворяването на идеята и организацията на събитието съвместно с фирма Сталкер и Варненска опера. Обединението ни беше продиктувано от общото желание да направим Варна един град с по-богат културен живот. 

Орлин Павлов е роден на 23.04.1979 г. в София. Любовта му към музиката е наследствена – родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години – Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран.
На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев. През този период той изучава танци, пеене и актьорско майсторство. След завършването на средното си образование е приет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в „Държавен сатерично-вариететен театър” – Габрово като актьор в продължение на две години.

През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката.

През 2002 г. Орлин е поканен да стане вокал на група „Каффе”, част от която са и музикантите Милен Кукошаров – кийборд, Валери Ценков – барабани, Георги Янев – китара, Мартин Ташев – тромпет, Венцеслав Марков – бас китара и Веселин Веселинов (Еко) – бас китара.

През 2003 г. издават единствения си албум „Alone”, с който печелят две години по-късно наградата „Албум на годината” на годишните музикални награди на телевизия ММ. Други награди, които са печелели през годините са: трето място на „Златния елен” 2003 г. в град Брашов, Румъния; награда за група на „Мело ТВ мания” през 2004 г. Пикът на популярността на групата идва с победата й на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. След четири години с група „Каффе” Орлин Павлов поема в нова посока –  изграждане на самостоятелна кариера.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Няма коментари към тази новина !