6 лв. такса „стол”: За какво плащат придружители на пациенти в пловдивската болница?

13.03.2019 13:45 | Видян 650 пъти

6 лв. такса „стол”: За какво плащат придружители на пациенти в пловдивската болница?

6 лева такса „стол” в болницата в Пловдив – най-голямото лечебно заведение в България иска тези пари от близките на лежащо болните.

Зрителка на bTV подаде сигнал за абсурдната практика и за лошите условия в лечебното заведение.

„Видях в ценоразписа в самата стая, не се бях загледала в него, докато не обърнах внимание на самото обзавеждане. Виждайки този потрошен стол, видях ценоразписа и ми направи впечатление цената от 6 лева”, разказа пред bTV Дафина Филипова.

Нейният баща е в болницата и тя му е била на свиждане. По думите ѝ не само че обзавеждането е старо, но и в помещението е мръсно, имало дори паяжини.

Проф. Христо Желязков, началник на клиниката по неврохирургия в УМБАЛ Св. Георги, обаче беше категоричен, че хигиенните правила се спазват много стриктно. В момента тече и проверка на РЗИ за хигиената на клиниката.

По думите му т. нар. такса „стол” е такса за придружител без право на легло. „Нищо не се ползва, но се плащат 6 лева, за да се предотвратят излишни посещения в болницата”, уточни той.

„Средствата не стигат за това да се подмени всичко и всичко да бъде ремонтирано навреме. За нас е важно лечението на пациентите”, посочи той. По думите му предстои да получат легла, столове и шкафчета.

Снимка: btvnovinite.bg
Източник: btvnovinite.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !