Георги Семерджиев: Арабаджиеви не се укривали, пристигнали в Испания два дни преди ареста

10.03.2019 07:59 | Видян 2591 пъти

Георги Семерджиев: Арабаджиеви не се укривали, пристигнали в Испания два дни преди ареста

Семейство Арабаджиеви не са се укривали в къщата с кулата, в която бяха арестувани, а са пристигнали там два дни преди да бъдат задържани. Те сами са се предали, каза пред bTV Георги Семерджиев. Той обаче не пожела да бъде сниман, нито записван, тъй като срещу него имало два атентата и присъствието на медиите значително излагало живота му на риск.

Документите за екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви вече са изпратени в Испания. Очаква се испанските власти през следващите 2 седмици да преценят, в зависимост от обвинението, къде да се гледа делото за екстрадиция.

Според източници на bTV семейство Арабаджиеви са настанени в затвор в Барселона.

Испанци разказват, че са виждали семейството в скъпия имот и по улиците на Кабрера де Мар много пъти през последната една година и са ги мислили за новите им съседи.

За някои от местните Маринела и Ветко са направили впечатление още преди година.

– Познавате ли тези хора?
– Мисля, че знам кои са. Те са българи, които имат много пари и си купиха къща тук.

– Къде е къщата?
– Ето там.

– Има ли кула?
– Да, има кула. Тук се вижда малко от нея.

– Откога живеят тук?
– От една година. Купиха си къщата, реновираха я цялата, караха скъпи коли и никой не знаеше откъде са дошли и какви са. Къщата знам, че я продаваха за милион и нещо, но понеже не я купуваше никой, й падна цената и накрая я продадоха за 600 хиляди евро. Преди две години я продадоха и от една година я ремонтират, странно беше, че си доведоха работници от България и караха скъпи коли с български номера. Например кола, която струва над 100 000 евро.

Според други жители на Кабрера де Мар имотът с кулата е продаден на Георги Семерджиев през 2016 година. В селото имоти си купуват двама трима българи на година. Най-скъпият имот, продаден на българи, е на стойност 1,5 милиона евро.

"Тук има много луксозни къщи, но все са на хора, които имат бизнес. Хора от Барселона които живеят извън столицата", казва Хуан.

– Коя е нормалната цена за квадратен метър тук?
– Не знам, но виж, за 100 квадрата се дават 200 – 300 хиляди евро втора ръка. Ето виж, тук има къщи с басейни за милион и двеста хиляди.

В селото е забранено да се снимат частните имоти дори и да е от улицата. Самата полиция подсигурява видеонаблюдението за тези имоти, а въпросителните около задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви продължават да се увеличават.

Източник: btvnovinite.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !