400 ВИП гости аплодират Жена на десетилетието

08.03.2019 11:09 | Видян 2853 пъти

400 ВИП гости аплодират Жена на десетилетието

Над 400 от най-известните българи се събраха на бляскавата церемония за връчването на наградите Жена на десетилетието на най-популярния дамски сайт Woman.bg, превърнала се в събитие номер едно за сезона в столицата. Празнично украсената зала EFE на софийския хотел Маринела посрещна най-изявените представители на родния бизнес и арт елита, които бяха приветствани от главния редактор на Woman.bg Мария Николова.

Тя емоционално благодари от сцената на хилядите, включили се в гласуването – знак, че българите вярват в каузата на сайта да награди най-емблематичните дами за последните 10 години.

"Да бъдеш жена е привилегия. Ние, в екипа на Woman.bg, вярваме, че истински вдъхновяващите жени трябва да бъдат подкрепяни и отличавани заради смисъла да следвам добрите примери", каза Николова.

Водещите на церемонията бяха младите родители Алекс Петканова и Орлин Павлов. Те не само обявяваха номинираните, но и не спираха да се шегуват с публиката, а Орлин Павлов дори хвана микрофона, за да поздрави гостите със своите хитове. Той призна без притеснение, че също чете Woman.bg, подобно на свои приятели и колеги-мъже. Това беше първата публична поява на Алекс Богданска след раждането, като водещата определено сияеше в роклята на Стоян Радичев.          

Първата статуетка Жена на десетилетието грабна Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, мениджър комуникации за Централна и Източна Европа и изпълнителен директор на Shell Гърция. Победителката в категория Бизнес и общество получи своята награда лично Кирил Илиев – директор ритейл в Силвър Стар - генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България.

„Забележително е, че първата награда отива именно при представител на бизнес средите, защото икономиката е определяща за бъдещето на България”, отбеляза отличената, която продължава да вярва, че няма невъзможни неща.

Мартин Дабевски, мениджър маркетинг във Филип Морис България, награди ослепителната Мария Илиева, която стана жена на десетилетието в категория Музика и сподели със зрителите, че именно през последните 10 години са ѝ се случили най-хубавите неща, не само в личен, но и в професионален план. Певицата, която в момента прави фурор в Като две капки вода, пребори конкуренцията в лицето на талантливите Рут Колева, Хилда Казасян и оперната певица Гергана Николаева.

Броени минути след това, нетрадиционната Гери Николаева възхити публиката с божествено изпълнение на Ададжио, с което е разтапяла ценителите на операта в цяла Европа. Топ стилистът на България, Стоян Апостолов и собственичката на модната телевизия CodeFashionTV, Мария Бонева, връчиха наградата в категория Мода. Дизайнерката на Romantika Fashion София Борисова спечели оспорваната надпревара в категорията Шеф на кройката в съперничество с Жени Живкова, Вяра Георгиева и Невена Николова.  

Неостаряващата Радина Червенова, безапелационно стана жена на десетилетието в категория TV дива, но се закани от сцената да грабне и приза за Жена на столетието. Водещата от БНТ дойде в компанията на семейството си – съпруга си и двете си деца, а наградата ѝ връчи човекът с най-много папионки в държавата и емблема в медийния свят Гого Лозанов.

„Горда съм, че през всичките тези години съм била в БНТ. Без телевизията приказката нямаше да се случи. Без моите колеги, които много обичам и на които съм много благодарна. Тази награда е за всички нас - за По света и у нас", заяви Червенова под бурните аплодисменти на публиката. В категорията и бяха номинирани и емблематични телевизионерки Миролюба Бенатова, Мария Силвестър и Ани Салич.

Койна Русева събра най-много гласове на специалната платформа на Woman.bg в категорията Кино и театър, в която бяха номинирани актрисата и продуцент Яна Маринова, както и неземно талантливите и красиви актриси – Радина Кърджилова и Теодора Духовникова. Койна получи статуетка си Жена на десетилетието от актьора и режисьор Ники Илиев. Оспорвано стана и гласуването на читателите на Woman.bg в категория Перо, в която за приза се състезаваха Гери Турийска, Ваня Щерева, Мария Касимова – Моасе и Веселина Седларска.

Най-остро перо сред дамите в България за последните 10 години читателите отредиха на журналистката и писател Веселина Седларска, а наградата ѝ връчи Михаил Вешим. Константин Трендафилов (Папи Ханс) короняса Алекс Петканова за най-добър блогър и влогър, но тя побърза да успокои колегата си Орлин Павлов, че не е в конфликт на интереси и с широка усмивка прегърна статуетката. Алекс призна, че самата тя е гласувала в тази категория за бъдещата майка Константина Живова, която ѝ ръкопляскаше от първия ред, в компанията на мъжа до себе си – продуцентът и тв водещ Кузман Илиев.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !