Голям срам с Оскарите по Кино Нова

25.02.2019 14:33 | Видян 2819 пъти

Голям срам с Оскарите по Кино Нова

Ако само бяха изписали УилЕм Дефо като УилЯм, както сториха, Оскарите по Кино Нова щяха да са минали по мед и масло. Но гостите убиха всичко детско и културно в нас. Рами Малек бил слаб актьор, чухме го неколкократно, включително от Асен Блатечки. Рами взе Оскар, напълно заслужено, за ролята си в Бохемска Рапсодия, а за Асен ще припомним само думите на покойния Иван Ласкин: „Ако му вземете цигарата, няма какво да играе”...

Думите на Блатечки за задните части на Лейди Гага и на един от другите участници в позорището, че й липсвали артистични заложби, оставяме на съвестта им – „бездарна”, всякаква, и тя взе Оскар. А той къде е?

Върхът на позора обаче дойде с определението на филмов статистик, представен за критик – а да знаеш числа и факти за киното не значи, че разбираш от него, за „лошите филми” на Спайк Лий. Поне да беше гледал, като нас, на голям екран Черен в клана, та да има право да го съди.

Защото кино се гледа в кино, посещават се фестивалите, където то се ражда публично, общува се със създателите му, за да се осъзнава по-добре. А също се чете – не само фейкове в нета. И този Оскар е достатъчен коментар за знанията и нивото на дискусията в ПРЕзлатното студио на Кино Нова.

Големият срам обаче дойде от поканената, незнайно защо, отдавна бивша Мис България Славена Вътова. Да се носят рокли не значи някой да разбира от мода, както се убедихме всички. Зрителите останаха ужасени от коментарите в стил провинциален фризьорски салон, на които станаха свидетели, при очевидни за цялата публика, не и за коментиращите налагани от световните дизайнери тенденции.

Ами да се бяха погледнали преди да коментират работата на Карл Лагерфелд за Фенди, Каролина Ерера, Джабатиста Вали. И за сведение, световната преса обяви, че оплютата от бг „разбирачите” Хелън Мирън заслужава награда за роклята си на Оскарите, а розовото е цветът на сезона. Нашите „разбиха” тотално и двете очевидни за всеки, който поне малко разбира от стил и, освен тукашни, е видял истински ревюта в столиците на модата и истински паради на червени килими.

Пък не виждат тукашната база – то им стига стиловото ниво на т.нар. Виенски бал в София същия уикенд. Който не вярва на нас за преценка, да прочете и да повярва на Ню Йорк Таймс, Дейли Мейл от Лондон или Сидни Хералд – и на трите края на света споделят нашето мнение. Само в дълбоката ни провинция разбират повече...

Хем голям смях, хем голям срам!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Няма коментари към тази новина !